16. sep
 
Hvorfor sjikane?
Flyktningsituasjonen.

Publisert: 14.mar.2016 04:00
Oppdatert: 14.mar.2016 09:08

Hjelpere på øya Lesvos har opplevd sjikane og trusler, det er skremmende. De som reiser ned for å hjelpe, bruker ofte ferie eller oppspart fritid for å kunne dra. Til dette arbeide trengs det helse, både fysisk og psykisk. En må beundre de som makter dette.

Øya Lesvos har ca. 90 000 innbyggere. Verken greske myndigheter eller internasjonale hjelpeorganisasjoner har så langt respondert for å gi flyktningene hjelp og bistand ved ankomst. Foreløpig har det vært frivillige fra lokalbefolkningen og turister som prøver å avhjelpe disse flyktningene.

De som overlever denne farefulle ferden over havet og ankommer Lesvos, må ta fatt på en opptil tre dager lang vandring til fots for å bli registrert som asylsøker. Her er det kø, de risikerer å måtte vente i dagevis. Etter registrering blir de plassert i leire i påvente av ferjetransport til fastlandet. Følgelig trenger disse flyktningene alt, mat, varme, klær, omsorg, og ikke minst tilgang til sanitærforhold. Norge har et telt hvor nordmenn som reiser dit ned kan få overnatting.

Vi har også organisasjoner som yter pengehjelp og prøver å skaffe bistand til folk som drar for å hjelpe. At unge kvinner og menn som makter å reise for å yte hjelp til disse båtflyktningene skal bli møtt med uforstand. Sjikane og hatmeldinger fra sine egne borgere her i Norge, er både ubegripelig og skremmende synes jeg. Hvor får de sin informasjon fra?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke