Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
STORE INVESTERINGER: Skal det drives campingplass, kreves store investeringer i infrastruktur og langsiktige avtaler.
 
Hvorfor skal vi skjemme ut området?
CAMPINGLIV: I HA torsdag 23. juli stilte Yngve Hoholm spørsmål til undertegnede om hvilke andre steder langs stranden i Hamar enn Jernbanemuseet som kunne huse en campingplass.

0
Publisert: 27.jul.2015 04:00
Oppdatert: 27.jul.2015 07:05

I I et intervju i HA uken før sa jeg at hvis Jernbanemuseets område var aktuelt, så er der jo andre lignende steder i Hamar som kunne vurderes; tomten ved Vikingskipet, Espern, 8-metersplanet, Tjuvholmen, Koigen og Hedmarksmuseet. Der er jo plass alle steder, ikke sant? Men svaret er entydig for hvert og ett: der foregår verdifull virksomhet der eller det er planer for det. Det samme gjelder for Jernbanemuseet.

Museumsparken brukes av tusenvis av besøkende. Bare «Stoppested Verden» festivalen har de siste årene hatt 10.000–12.000 deltakere. Parken brukes dessuten av lag, foreninger og skoler til forskjellige aktiviteter. Dette håper vi å kunne tilby i framtiden også. Da kan det ikke være campingplass der.

Plassen ble nedlagt i sin tid fordi den ikke var liv laga. I tiden etterpå (2007) er sporet for «Tertittoget» forlenget slik at toget nå stopper ved «det ene lille huset», Smalåsen stasjon, som er bygget på området i tillegg til stillverkshuset fra Drammen. Nå stopper toget altså like utenfor museets hovedinngang.

Som gjentatt i det uendelige, er museumsparken et ekspansjonsområde for museet. I planene, og i forståelsen med kommunen, ligger at området skal beholde sitt preg med transparent furuskog. Det betyr ikke at museet ikke skal bygge der, men det skal ta hensyn til områdets natur med de begrensningene den gir.

Skal det drives campingplass, kreves store investeringer i infrastruktur og langsiktige avtaler. Det er umulig for museet å gå inn på fordi vi kan plutselig få tilbud om en bygning til museet, og da

blir den satt opp i den delen av museumsparken. Kommunen har investert mye i å gjøre Martodden til et vakkert sted å bo. Senest i år har Vann- og avløpsetaten gjenåpnet Raudbekken, som går gjennom museumsområdet, med et steinsatt elveløp. Det er blitt riktig fint, og museet er svært takknemlig for det som er gjort.

Jeg sa det i fjor, og jeg gjentar det i år:

Hvorfor skal vi da skjemme ut området med en campingplass? Jeg har all respekt for campinglivet (jeg har selv deltatt i det), men vakre er campingplasser ikke. Området er i dag tilgjengelig og til glede for byens befolkning. Med en campingplass ville det bli en mer eller mindre en lukket getto hvor ingen andre vil bevege seg; slik var det før og slik ville det blitt igjen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke