Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
IKKE BARE DE ELDRE: Vi ønsker å legge forholdene til rette for at våre yngste skal oppleve en trygg og utviklende barne- og ungdomstid, skriver Bjørn Sveheim. Foto: Berit Keilen / NTB Scanpix
 
Hvorfor stemme Pensjonistpartiet?
Jeg kom inn i kommunestyret i Stange som representant for Pensjonistpartiet for to år siden, helt uten politisk erfaring.

Publisert: 28.jun.2017 13:10
Oppdatert: 28.jun.2017 13:18

Det har vært to lærerike år som har gitt meg innblikk i kommunens indre liv. Ikke minst har jeg blitt kjent med mange av kommunens flinke fagfolk, og jeg har møtt mange dyktige politikerkollegaer i alle partiene.

At jeg meldte meg inn i Pensjonistpartiet var en tilfeldighet. Som sikkert mange andre, oppfattet jeg Pensjonistpartiet som et parti for misfornøyde pensjonister. Men jeg oppdaget raskt at partiet er mye mer.

Vi er et parti i stadig fornyelse og går inn i kommende valgkamp med ny logo og et nytt og helhetlig partiprogram.

Det er ikke tilfeldig at det er en vitebegjærlig gutt som pryder vårt nye partiprogram, der livsglede, framtid og folkehelse er bærende elementer.

Vi ønsker å legge forholdene til rette for at våre yngste skal oppleve en trygg og utviklende barne- og ungdomstid. Barna er vår fremtid og det aller viktigste vi har. Det må også gjenspeiles i de kommunale budsjettene!

Vi er naturlig nok også opptatt av de eldste. Vi leser om ensomhet blant eldre, om feilernæring og stoppeklokkeomsorg.

Terskelen for å komme inn på omsorgsboligene blir stadig høyere. Da må flere belage seg på å bo hjemme til langt inn i alderdommen. Det behøver ikke å være negativt. Mange ønsker også dette.

Det betinger imidlertid at vi kan tilby god nok hjelp slik at de hjemmeboende kan ha en god livskvalitet.

Da må vi kanskje være villige til å bruke mer penger på den hjemmebaserte omsorgen enn det vi gjør i dag?

I Norge er det ca. 950.000 alderspensjonister hvorav 150.000 lever som minstepensjonister. Men vi er umyndiggjort og har ingen forhandlingsrett. Den ble fjernet av Ap, SV og Sp i 2011.

Våre pensjoner underreguleres med 0,75 prosent hvert år. Det har ført til tapt kjøpekraft de siste årene. Minstefradraget er redusert fra 95.000 til 75.000 kroner, og alderdomsfradraget, som var på 19.000 kroner, er fjernet.

Så skal vi i rettferdighetens navn si at samordningen mellom gifte og samboende er endret fra 85 til 90 prosent. Men ikke like positivt er det at man nå har ute et forslag om å fjerne enkepensjonen. Det vil gjøre det enda vanskelige for de mest sårbare.

Mange er opptatt av å få flere unge inn på Stortinget. Det er bra. Men den erfaringen som pensjonistene sitter med, er man ikke særlig opptatt av.

I dag er det kun to stortingsrepresentanter som er over 67 år. Det er et demokratisk problem. Men det kan vi gjøre noe med.

Om bare hver tredje pensjonist stemte på Pensjonistpartiet, ville vi bli en maktfaktor med rundt 30 representanter.

Derfor vil jeg oppfordre alle som lever av pensjonsinntekter om å stemme på oss ved kommende stortingsvalg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke