hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Hvorfor svarer ikke Ringsaker kommune?

Konkrete spørsmål krever konkrete svar. Er det enklest å tåkelegge og ikke svare når spørsmålene blir ubehagelige?

Dette er det grunn til å lure på, etter at Ringsaker kommune unnslår seg å svare på konkrete spørsmål om det planlagte matkultursentret på Granrud gård i Brumunddal.

Det er reklameavisen Ringsakern med 38.000 i opplag som har tatt for seg denne saken, som også er blitt hett tema blant Ringsakers innbyggere. Journalisten har stilt 11 konkrete spørsmål.

Og det er her kommunens talsmann, strategisjefen, velger en spesiell informasjonsstrategi. Han svarer ikke på spørsmålene, men viser til at svarene finnes på nettet!

Med dette forsømmes en unik sjanse til å berolige skeptikerne. Det bør ikke være uventet at et prosjekt som trekker så store midler, vekker oppmerksomhet blant befolkningen.

Derfor er informasjon og åpenhet så viktig, ikke minst ved å legge fram kostnadene i tall.

Det er merkelig at Ringsaker kommune ikke har forstått dette, og at god informasjon gir tillitbygging.

Det er ellers flere ting i dette prosjektet som det er grunn til å få bedre informasjon om, blant annet ansettelse av Andreas Viestad som prosjektleder for Ringsaker kommunes matsenter.

Ikke uten grunn føler andre kjendiskokker seg stigmatisert ved å ha blitt «vurdert» av Ringsaker kommune og funnet uaktuelle, uten at de noen gang er blitt kontaktet av kommunen.

Det er mange ting som skurrer i denne saken. Ordførerkandidat og frontfigur for Senterpartiet, Odd-Amund Lundberg hevder at de 15 millionene til opprustning av lokaler på Granrud gård til det nye matkultursentret, heller burde gått til oppgradering av kommunens enkelte skolekjøkken.

Han er ellers skeptisk til at andre utenfor Ringsaker skal bygge vår matkultur. Vi har nok av flinke folk i Ringsaker, hevder han.

Det er lett å støtte Sps Odd-Amund Lundberg i dette synet. Men når prosjektet først er vedtatt og under realisering, bør Ringsaker kommune sette sin ære i å gi svar på alle spørsmål.

Sjøl om toget er gått for å reversere matkultursenter i Brumunddal, bør det være i kommunens interesse at det ikke henger igjen noen ubesvarte spørsmål.

Det handler om å bygge tillit. Vi ser ikke at Ringsaker gjør det her med sin informasjonsstrategi.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke