Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hvorfor tåler jeg?

Publisert: 27.mai.2015 04:00
Oppdatert: 27.mai.2015 09:53

Hvorfor tåler jeg så inderlig vel den urett som ikke rammer meg selv?

Jeg har mer enn jeg trenger.

Livet mitt er trygt, barna mine er trygge. De har også mer enn de trenger.

Faktisk vasser de i overflod.

Og jeg kjører på, fartsblind. Nesten hele tiden.

I år skal 30.000 menn, kvinner og barn dø i desperat flukt fra utrygghet, krig og fattigdom. De skal drukne i Middelhavet.

De er ikke mine barn.

Jeg tåler det.

Men jeg vil ikke tåle det.

Jeg vil at det skal pine meg slik at jeg ikke finner fred.

Jeg vi kjenne skammen.

Jeg vil at det skal drive meg til handling.

Jeg vil at Norge skal ta ansvar og bidra til tiltak både her hjemme, i Middelhavet og i konfliktområdene. I 2011 deltok vi aktivt i krigshandlinger i Libya. Flere norske F16-fly slapp nesten 600 bomber over Libya, flere i tettbygde strøk. Mange vet ikke dette. Mye tyder på at vi faktisk har bidratt til å skape denne humanitære katastrofen. Bombingen fremmet ikke demokrati og menneskerettigheter allikevel.

Miljøpartiet De Grønne tok allerede i fjor til ordet for å ta imot 10 000 syriske flyktinger. Stadig flere partier har fulgt etter og gjort samme vedtak. De Grønne vil også øke nødhjelpen til nærområdene rundt Syria med 1 milliard.

Hva kan Hamar kommune bidra med?

Det minste vi kan gjøre er å vedta å ta imot vår andel flyktninger. Hamar har kun vedtatt å ta imot 40 flyktninger i år, imot 75 som anmodet. Vi har muligheten til å stå frem som en hjertekommune for mennesker i nød. Vi har muligheten til å stå frem som en foregangskommune, og dermed påvirke andre kommuner.

Ikke minst, vi har mulighet til å hjelpe et lite barn i nød. Det kunne vært ditt barn. Ville ikke du blitt lykkelig, om noen tok imot ditt barn, med åpne armer, hvis du ikke var i stand til å ta vare på det, og tenk om de sa: kom til oss, her er det varmt, her er det trygt, her kan du hvile, sov lille venn, du er trygg og varm, vi skal våke mens du sover.

Vi må ikke sove.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke