17. sep
 
Hvorfor tror du at du har rett til å mobbe?

0
Publisert: 29.feb.2016 04:00
Oppdatert: 29.feb.2016 04:00

Har du som mobber rett til å mobbe andre på grunn av at personen ikke har merkeklær eller for at personen ikke har den så kalte «drømmekroppen»? Hvorfor skal du dømme en person negativt? Er du mer verdt?

Dere er begge mennesker og har følelser. Mange ungdommer lider av dette, men er det egentlig rettferdig? Tenk om det var deg. Hadde du likt å være i samme situasjon som han eller hun? Tenk gjennom ting før du gjør det eller sier det.

I dag er det mange ungdommer som kjøper dyre klær, sko og vesker. Hvis du går inn i en ungdomsskole kan du tro at Abercrombie, Hollister, svea, Converse og Ugg osv. er blitt den nye skoleuniformen.

De fleste jentene spiser mindre og og trener mer enn de har godt av. Det er veldig farlig. De fleste spiser nok mat for å vise foreldrene sine at de ikke har noen sykdom/problemer, men senere går de på do og tvinger maten ut. Andre spiser ikke i det hele tatt. De drikker kun vann og de får en spiseforstyrrelse som heter anoreksi – alt dette for å bli godtatt.

De fleste unge i dag føler et stort press på at de må ha merkeklær og sko, hvis ikke er de ikke like mye verdt som alle andre som har det, men ikke alle har råd til så mye merkeklær. Mange prøver å bli å perfekt og vise at de har mye penger og kan kjøpe mye merkeklær, men hva er det godt for?

Jeg mener det er bortkastet tid. Det går greit å ha merkeklær, det er jeg ikke imot, men hvis du ikke har råd så la det være, og kjøp det neste gang du får nok penger. Hvis du ikke har «drømmekroppen» som alle prater om, ikke tving deg selv til å overtrene eller spise mindre. Alle er perfekte på sin måte. Ikke la folk dømme deg for den du er.

Alt presset kan føre til angst og depresjon hvis du ikke tør prate om det til læren, helsesøster eller rektor, så kan du heller gå til psykologen, prat med foreldrene dine eller dine nærmeste venner du stoler på, for det hjelper.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke