Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Ungdoms-OL: Noen av de 200 unge som har meldt seg på et spesialprogram for unge frivillige under lekene og som utdanner seg til ressurspersoner for sine lokale idrettsklubber.FOTO: UNGDOMS-OL
 
Hvorfor ungdoms-OL?
Det er bare 300 dager igjen til morgendagens forbilder innen vinteridrett samles i Innlandet for å lære, knytte vennskap og konkurrere.

0
Publisert: 16.apr.2015 04:00
Oppdatert: 16.apr.2015 07:06

MENINGER

Spreng grenser, skap morgendagen, er mesterskapets motto, og symboliserer at dette skal være et arrangement av, med og for unge mennesker. Vi gir ungdommen en olympisk scene og stimulere til utvikling for alle som er i nærheten av arrangementet.

Siden starten har vi derfor vært klare på at Ungdom-OL blir noe helt annet enn lekene i 1994. Arrangementets suksess kan ikke måles i TV-tall, solgte billetter eller antall norske gullmedaljer. Suksessen måles i hva regionen, landet og ikke minst norsk idrett får ut av denne unike muligheten. Vi satte oss derfor fem klare mål, som beskriver arven som skal ligge igjen etter den olympiske leken. Disse fem løftene er våre ledestjerner, og en lang rekke tiltak er identifisert og gjennomføres for at følgende fem mål skal nås.

Vi skal etterlate en fysisk arv med anlegg og utstyr, som vil ha en stor betydning for hverdagsidretten og unge i regionen. Straks står 360 nye studentboliger klare på Lillehammer. 60 millioner kroner investeres til sommeren i Hafjell, som blir nasjonalanlegg for tekniske disipliner i alpint. En ny curling- og hockeyhall er bygd på Lillehammer. Nødvendig arrangements- og sportsutstyr blir kjøpt inn og oppgradert i de lokalene arenaene. Utstyr som kanskje alt uken etterpå blir brukt på et lokalt klubbrenn eller senere i World Cup-konkurranser i regionen.

Vi skal bety en forskjell i livet til deltakerne. Gjennom førsteklasses kultur- og utdanningsopplevelser skal de fremtidige karrierene til morgendagens forbilder påvirkes i en positiv retning. Gjennom å jobbe sammen rundt tema som blant annet sosialt ansvar, antidoping, livet etter idretten, bruk av sosiale media, og skadeforebygging skal deltagerne sendes hjem med mer enn medalje i sekken. Gjennom å bety mye for noen, tror vi at vi kan bety noe for mange.

Vi skal bidra til 10-årsplanen for utvikling av norsk ungdomsidrett. Særlig fokuserer vi på ung frivillighet og bevegelsesglede hos unge. Derfor er rundt 200 unge frivillige fra hele landet nå i gang med et 18 måneder langt opplæringsprogram. En felles frivillighetsportal og database for lag og foreninger i regionen bygges opp. Samarbeid med kommunene sikrer at frivillighetsprogrammet benyttes i inkluderingsarbeidet. I ungdomsskoler i Oppland investeres det 15 millioner kroner til utstyr og holdningsarbeid med mål om 30 minutters fysisk aktivitet hver dag. Opp mot 20.000 skoleelever vil komme til lekene en dag. Organisasjonskomiteen gir unge personer ansvar i nøkkelroller og gir således framtidig arrangørkompetanse til regionen.

Vi skal bidra til fornyet kompetanse og entusiasme: Gjennom samarbeid med utdanningsinstitusjoner bruker hundrevis av studenter og elever mesterskapet som læringsarena. Unge involveres på kultursiden, blant annet gjennom en avtale med UKM som sikrer at100 får en olympiske scene i regionen neste år. Unge involveres i utvikling av designprogram, maskot- og medaljedesign. Gjennom å velge etablerte idrettslag som tekniske arrangører, men peke på hovedsaklig unge grenledere stimulerer vi til ny og ung frivillighet til arrangementsmiljøene. Det er etablert spennende prosjekter sammen med Sykehuset Innlandet og Opplandstrafikk for å sikre at arrangementet brukes til å utvikle ny og varig kompetanse for regionen.

Vi skal bidra til å etablere Lillehammer Olympic Legacy Center. Etterbruksfondet, minst seks millioner kroner, er øremerket til å gå til et senter som skal gi ungdom fra land som ikke har de samme forutsetningene til å drive vintersport som Norge muligheten til å komme for å utvikle seg. Vi er trygge på at vi neste år vil skape fantastiske opplevelser, og vise verdens framtidige olympiere vinterveien i Innlandet. Men det er ikke det viktigste. Det viktigste er at vi bruker dette til å sprenge grenser og skape morgendagen for regionen og norsk idrett. Hvordan kan du bidra? Bli frivillig!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke