Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
å
 
Hvorfor vil dere legge ned Romedal ungdomsskole?

Publisert: 16.mar.2017 16:32
Oppdatert: 16.mar.2017 16:34

Jeg registrerer med stor skuffelse at Sp, Ap, KrF, MDG, SV og H, i driftsutvalget 7. mars, stemte for nedleggelse av Romedal ungdomsskole. Formannskapet har enstemmig vedtatt driftsutvalgets innstilling.

For meg er det helt uforståelig hvor et slikt utfall av skolestrukturdebatten er forankret.

Jeg sitter med et stort og elementært spørsmål, som jeg synes dere politikere burde klare å gi et svar på som er mulig å forstå. Gjerne før dere fatter en så inngripende avgjørelse i mange unge menneskers liv. Hvorfor vil dere legge ned Romedal ungdomsskole?

Hvor mye er det å spare på dette grepet? I følge rådmannens høringsdokument, er det relativt lite å spare på å slå sammen Romedal og Stange ungdomsskoler. Det slås videre fast at det er en betydelig restverdi i RUSK og at det forutsettes at denne blir utnyttet. Hva har dere tenkt å bruke Romedal ungdomsskole til heretter?

Så har jeg registrert argumenter som har med språk og valgfagtilbudet å gjøre. Hvis det er et så stort problem at det for eksempel ikke er fransk på Romedal ungdomsskole, så må vel en fransklærer kunne reise rundt til skolene. Er det ikke bedre å flytte på noen få lærere enn å rive 200 ungdom opp med rota? Andre kommunalt ansatte må reise rundt i jobb, for eksempel kulturskolelærere og helsesøstre.

Jeg har også hørt påstander om at resultatene i Romedal er dårligere enn ellers i kommunen. Det kan hende de var det for mange år siden? Hva vet jeg. Det jeg vet er at det er de ikke nå, jf utdanningsdirektoratets grunnskole statistikk. Det skrives om større fagmiljø, men hva er problemet med «lite» fagmiljø når resultatene er bra?

Hvorfor må Romedal ofres? Og for hva? Onsdag 22. mars skal kommunestyre avgjøre fremtidens skolestruktur i Stange. Jeg håper mange vil møte opp der for å vise politikerne at det er motstand mot denne sentraliseringen.

Det handler om ungdommene våre og om bygda vår.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke