17. sep
Østbyen: Slik kan man også tenke seg dobbeltsporets kryssing av Vangsveien, tilsving og miljøtunnel på Børstad. Uansett ser man Østbyen som en helt uberørt bydel. Også Briskebyen og Disen blir lite berørt.
 
Hvorfor vil ikke Østbyen vel ha øst-løsningen?

Publisert: 13.des.2016 16:50
Oppdatert: 13.des.2016 17:13

Østbyen Vel går i HA 7. desember sammen med to andre velforeninger ut og anbefaler Vest-løsningen for dobbeltsporet. Det synes mange er underlig. Vi skjønner at de ikke ønsker Midt. Det vil påføre bydelen anleggsarbeid gjennom lang tid og flere kvartaler vil måtte re-etableres.

Øst, derimot, mener mange vil løse flere av bydelens utfordringer. Fremmedparkeringen for pendlere vil bli betydelig redusert, det blir mindre gjennomgangstrafikk av togreisende som bruker bil eller blir kjørt til stasjonen og sist, men ikke minst, Ringgatas forlengelse blir uaktuell. Forbindelsen mellom Stangeveien og Vangsveien vil ikke være naturlig i Ringgatas forlengelse, men via stasjonen ved Vikingskipet. Dermed vil bydelen være kvitt en stor utfordring de har hatt i mange tiår. Bydelen vil også få en bedret tilgang til Mjøsa hvis dagens jernbanespor og plattformer fjernes.

En stasjon ved Vikingskipet vil også gi bydelen fortsatt nærhet til stasjonen med de fordeler det vil bety for de av Østbyens innbyggere som bruker toget mye.

Vi har ikke tatt stilling til hvilken løsning som er best, bare hvilke vi ikke vil ha. Vi er overrasket over at ikke Østbyen vel ser store fordeler for sin bydel om Hamars nye jernbanestasjon blir liggende ved Vikingskipet.

Vi håper det ikke er en form for solidaritet med andre velforeninger som gjør at de støtter Vest-løsningen og imøteser gjerne Østbyen vels egne argumenter for valget.

Leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke