hacklink
17. sep
 
Hvorfor vil Johnsen selge Dovrebanen?

Publisert: 22.aug.2017 18:36
Oppdatert: 23.aug.2017 06:51

Hvorfor vil Tor André Johnsen og Frp selge Dovrebanen til utlandet?I Stortingsprogrammet for de neste fire årene, slår Frp fast: «Frp vil selge NSB AS». For vår region betyr det blant annet at Dovrebanen skal vekk fra fellesskapets eie. Og vi vet at det er utenlandske eiere som vil kjøpe. Blant annet et selskap fra Hong Kong. Hvorfor er det bedre for oss i Hamar og Hedmark at jernbanen skal eies fra Hong Kong enn at den skal eies fra Norge?

Arbeiderpartiet er mot dette. Grunnen er god: Vi eier flere av de største bedriftene i Norge sammen. Det sikrer at vi eier avgjørende infrastruktur og viktige naturressurser. Det statlige eierskapet gjør også at viktige arbeidsplasser som ellers ville forsvunnet til utlandet, blir i Norge. Derfor sier Arbeiderpartiet nei til at staten selger seg ned i viktige selskaper for fellesskapet og Norge. I stedet vil vi bruke vårt felles eierskap aktivt og forvalte verdiene til det beste for oss alle.

Men Frp er altså for å selge både NSB og en rekke andre store statlige selskaper, både industri, viktig infrastruktur, skog, elver, fjell og vann ønsker partiet å kvitte seg med. Deriblant altså Dovrebanen.

Hvorfor vil Johnsen at Hong Kong skal ta over verdiene fra vår felles infrastruktur og Hamars togpassasjerer? Det er ikke bare dårlig butikk for oss alle - det bidrar også til større forskjeller og mindre muligheter for felleskapet til å sikre Norges interesser.

Det er svært viktig at Frp ikke når frem med sine salgsforslag. Erfaringer fra mange andre land hvor høyreregjeringer har solgt ut svekket og fellesskapet, viser at det er krevende å rydde opp i. Store verdier går tapt. Vanlige folk får mindre. De rikeste gjør seg enda rikere. Det er viktigere enn noen gang i nyere tid at Norge får en ny regjering. Bruk stemmeretten og stem Arbeiderpartiet.

1. kandidat, Hedmark Arbeiderparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke