hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
I disse pride-dager
Homosaken

Publisert: 29.jun.2016 04:00
Oppdatert: 29.jun.2016 09:20

Kan man kalles for homofob, om man ikke deltar eller liker Pride-parader? Slik jeg har forstått, så er det politikere, som er for, noen føler seg presset, og andre misliker det.

Nå er det en kjent sak at ca. 10 prosent av oss har en homofil legning, og det er bare slik det er, enten vi liker det eller ikke.

Personlig er jeg så heterofil som det er mulig å bli, og x- og y-kromosomene er nok temmelig stabile. Jeg har og har hatt, personlige venner som er av en annen seksuell legning enn meg selv. Det er greit, så lenge de ikke eksponerer det overfor meg. I mitt yrke har jeg jobbet, bodd og levd sammen med hundrevis, om ikke tusenvis, gjennom tiden.

I sin tid, var det en politiker, som ønsket at Hamar skulle bli en Homo-by. Der gikk grensen for meg. Jeg var og er av den oppfatning at det er helt andre ting man bør konsentrere seg om i politikken.

I en del land er det forbudt ved lov å ha slike legninger. Selv i Oslo har det vært episoder rundt dette.

At personer aksepterer sin legning, gir nok trolig gjensidig respekt. Vi har opp igjennom, i alle fall de siste 50 år, hatt flere høyt respekterte politikere som er kjente for sin homofile legning. Men jeg har aldri forstått hvorfor man på død og liv, skal måtte «ramle ut av skapet», og måtte eksponere sin seksualitet?

Så min konklusjon er at vi ikke trenger slike parader, som kan virke krenkende på en del mennesker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke