Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
I går og i dag

Publisert: 12.jan.2017 13:04
Oppdatert: 12.jan.2017 13:22

Marte Kari Sommer skriver i HA 9. januar et fint historisk innlegg om utviklingen i kristenheten og forteller at mange av ur-kirkens sannheter forsvant da kirken ble formalisert og fikk maktposisjon i samfunnet. Der har hun helt rett og vi fikk snart den mørke middelalder.

Hun skriver også korrekt om at mange av de gamle sannheter ble vekket til live igjen under reformasjonen som kom i flere etapper historisk sett. Alt dette er en nokså korrekt religions historie sett med ikke katolske øyne.

Men det hun ikke har fått med seg er utviklingen fra ca. år 1850 etter Kristus. I oppsummeringen over alle kirker som samarbeider, har hun glemt siste kirken i reformasjonens historie – Sjuende Dags Adventist kirken. Den får ca. 3500 nye medlemmer globalt per dag og vokser antallsmessig nå med over en million per år rundt om på globen.

Nå sa jo riktignok Jesus i Matt 7:

13 Gå inn gjennom den trange porten! For vid er porten og bred er veien som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. 14 Men trang er den porten og smal er den veien som fører til livet, og få er de som finner den.

Av dette kan vi trekke den konklusjon at vi må være oppmerksomme på at sanne kristne ikke kommer i flertall i verden. Det er ikke noe jeg behøver å fortelle mange kristne for eksempel i Syria og Irak nå. Men ut fra hennes innlegg og glorifisering av det gode samarbeid mellom ulike kristne retninger i Vesten og også Norge, så må jeg gjøre oppmerksom på dette.

Hun nevner Luther og med rette. Men han slynget ut over Europa Sola Scriptura – Bibelen alene. Så ethvert lærepunkt må prøves mot boken under Den Hellige Ånds veiledning. Ånden og boken – Bibelen er aldri uenige. Vi mennesker kan være uenige, men det kan ikke Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd være. De er alltid enige. Det tyder på at det går en sann vekkelse over verden nå. Ikke så rart for nesten alle rimelig opplyste mennesker ser at det går mot slutten av denne jordens historie.

Men samtidig har den onde satt i gang en falsk vekkelse i verden og kristenheten. Og innen den vinnes sikkert mer enn 3.500 mennesker per dag. Innen deler av den vekkelsen blir det proklamert at reformasjonen er over. Men det er den jo ikke før Jesus kommer i skyen.

Informasjonssekretær i Syvende Dags Adventist Kirken

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke