Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
I granskauen dumt å felle

Publisert: 01.okt.2018 15:17
Oppdatert: 01.okt.2018 15:21

Trær er viktig for oss alle. Spesielt viktig som karbonfanger for jordkloden, og for de som driver skogsbruk. Trær vil vi gjerne ha i nærheten der vi bor, men skygger de for sola eller tar bort utsikt vi gjerne vil ha, feller vi trær. Det er her jeg ønsker å si noe. Burde vi ikke slå et slag for bevaring av furua? Jeg har fått nyss om at en skogsmaskin skal felle skog mellom sykehjemmet i Moelv og Pinnerudroa, derfor er det jeg tar til pennen nå. Her går det et gammelt tråkk for elg og rådyr. De tar seg gjerne en hvil utenfor huset mitt. Furua er spesielt verdifull. Den vokser ikke så tett som grana, og slipper mye lys igjennom både mellom trærne og trekronene. Den slipper også lys inn fra siden fordi den etter hvert kvister seg selv idet de nederste grenene tørker og faller av. Det kraftige rotsystemet med pælerot gjør at den kan klare seg med lite nedbør. Den kan bli opptil 300-400 år, og fordi den vokser sent er den verdt å ta vare på i motsetning til andre tresorter som kan komme fortere opp igjen.

Skog er mer enn trær. Skog er dyre- og fugleliv, innsekter, mose, lyng, blåbær, tyttebær og blomster og sopp som vokser opp på skogbunnen. Kjøresporene etter store hogstmaskiner i bløt skogbunn kan ødelegge noe av denne bunnen som også er karbonfanger. Det er voldtekt på naturen skriver en innsender i HA. Der skogen blir borte, mister vi noe. Vi i Moelv har hittil vært heldige som har hatt skog tett innpå oss for turer med bikkja og rekreasjon. Jeg synes at «det er i granskauen dumt» å felle vakre furutrær som ikke står i veien for noe annet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke