17. sep
 
«I morgon, i morgon, men ikkje i dag»

Publisert: 05.sep.2019 14:41
Oppdatert: 05.sep.2019 14:58

Hver gang Ringsaker Ap blir utfordret på vern av dyrket mark så er svaret fra ordføreren at kommunen forholder seg til vedtatt kommuneplan. Hun sier også at arealene som er vedtatt omdisponert er godkjent av regionale myndigheter.

Dette er, med all respekt, en ansvarsfraskrivelse. Vern av matjord er så viktig at vi som lokalpolitikere har et sjølstendig ansvar for å sette ned foten for ytterligere nedbygging. Derfor har SV sagt at vi må rullere arealplanen når kommuneplanen skal opp til revisjon. Det er da vi kan vise at vi mener alvor med å skjerme sårbare områder for nedbygging.

SV er ikke fornøyd med svaret fra Anita Ihle Steen når hun sier at det er et spørsmål om ressurser til planarbeid. Vi kan ikke vente fire år til med å vurdere arealbruken på nytt. Da blir det som i visa til Stanley Jacobsen fra 70-tallet:

«I morgon, i morgon, men ikkje i dag

I dag, nei i dag gjer eg ikkje det slag!

I dag vil eg liggja på ryggen å sjå

På lerka som svingar seg høgt i det blå!”

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke