Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
I respekt for innbyggerne i Løten

0
Publisert: 19.mar.2015 04:00
Oppdatert: 19.mar.2015 07:27

Svar til Oddny Prytz (H) og Renate Ous (Frp) på deres tilsvar på mitt leserinnlegg om undergangen. Jeg mener at det er viktig at vi som politikere er forutsigbare og konsistente fra sak til sak. Politikere skal ikke vaie som siv i vinden. Jeg har hatt som prinsipp ikke å svare på tilsvar på mine leserinnlegg, men må nå bryte dette prinsippet.

Oddny Prytz skriver i sitt tilsvar at Høyre ikke stemte for forslaget til svømmehall. I følge protokollene på Løten kommunes hjemmesider fra budsjettbehandlingen for 2011, så fremmet Høyre et forslag sammen med Sp og Frp i økonomiplanen om å investere 55 millioner kroner i svømmehall. Høyre stemte for dette forslaget under budsjettbehandlingen, men stemte imot ved behandlingen neste gang svømmehallen var oppe som sak.

Renate Ous lurer på hvor jeg har fått informasjonen om at investeringene i undergangen vil koste Løten kommune ca. to promiller av driftsbudsjettet. Svaret er enkelt. Jeg har studert økonomi og underviser i økonomi ved Høgskolen i Hedmark, og har faktisk regnet ut dette selv.

I forbindelse med budsjettbehandlingen for 2015 så fremmet en arbeidsgruppe (bestående av kommunestyrerepresentanter fra ulike partier) under kommunestyrets budsjettmøte 26.november et spørsmål til rådmannen: Hva vil en investering på 10 mill.ioner kroner koste Løten kommune i renter og avskrivninger?

Rådmannens svar indikerer at kapitalkostnadene til undergangen i forhold til kommunens brutto driftsbudsjett vil komme på noe over to promille. Men avskrivningstida på undergangen er lengre enn i rådmannens kalkyle og Norges Bank har siden senket signalrenten. Rådmannens svar på spørsmålet ble distribuert til alle kommunestyrets representanter.

varaordfører

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke