hacklink
17. sep
 
I sus og dus på helligdagen?

0
Publisert: 25.mai.2016 04:07
Oppdatert: 25.mai.2016 04:07

«Valuta» i kulturhuset på Hamar serverte Kristi himmelfartsdag, halvlitere med pilsnerøl, blant annet til Oslo-ungdom, står det å lese i HA. I Joker-butikken på Ajer, fikk en imidlertid ikke kjøpt alkohol denne dagen. Har vi en alkohollov i Hamar som forbyr alkoholsalg fra offentlig godkjente utsalgssteder på helligdager? Jeg er usikker når jeg ser en sprikende praksis hos to utsalgssteder. Jeg trenger en politiker eller fylkeslege til å forklare dette.

Kristi himmelfartsdag sto jeg i lang kø på Joker-butikken på Ajer for å ta med to små flasker pilsnerøl, av typen Carlsberg, hjem til middag. Men ekspeditøren sier det er alkoholholdig og helligdag og putter de to ølflaskene resolutt ned bak disken.

Fredag 6. mai, leser jeg i HA at Valuta i kulturhuset serverte halvlitere med alkoholholdig pilsnerøl Kristi himmelfartsdag. Avisbildet viser en gjeng mannlige venner som storkoser seg i sola, i Hamars offentlige og «hellige» rom.

Ikke noe å utsette på dette, er det lett å si i løp-og-kjøp-kulturens navn. Alkoholen er glidd inn i «kulturen» vår, sier vi, og stikker hodet i . Om jeg drikker offentlig på «andres helligdag» og blir litt susete gjør ikke det noe, det er bare slik det er blitt og det er min egen sak. Om jeg suser litt rundt offentlig og går hjem til privaten og skremmer barna mine, gjør det ikke noe, jeg er like god venn med dem dagen etter.

Alkohol er fortsatt en farlig drikk for mange. Og helligdagen er fortsatt hellig. Er det helligdagen eller et ulovlig alkoholsalg som skal avskaffes?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke