17. sep
leiligheter: I HA i mars 2007. Fra venstre Harald Øyhovden, Harald Rune Øyhovden, Gabriele Niedermeier og Tor Kraft . Foto: Trond Lillebo
 
I tretopphøyde?
Leiligheter i tretopphøyde? Ja, det var de gamle planene til Harald Øyhovden som tok over Moelv Jernstøperi og flyttet det til Hamar/Furnes.

0
Publisert: 22.aug.2016 04:00
Oppdatert: 22.aug.2016 07:28

Han hadde mange planer for denne tomta i Moelv, og hadde to hamararkitekter som skisserte dette for ham.

I Hamar Arbeiderblad for 2007 står det bilde av Harald Øyhovden og de to arkitektene Tor Kraft og Gabriele Niedermeier. Det ble planlagt leiligheter i tretopphøyde ved å henge disse leilighetene på en bygget mur mot sør og øst der hvor terrenget danner en mur mot Brugsvegen. Disse leilighetene skulle strekke seg sju etasjer til værs. Til sammen skulle det bygges 150 leiligheter, og det var Furnes/Hamjerngruppen som skulle stå bak dette og være oppdragsgivere.

På flaten mot elven skulle det bygges atriumhus. Så skulle 3.000 kvadratmeter settes av til utendørs fellesområder og lekeplasser. (Tomta er på 12.000) Noe av industribebyggelsen måtte rives, og noe måtte være igjen for å kunne fortelle om historien til Moelv Jernstøperi. Adkomsten skulle være fra to sider. Harald Øyhovden døde dessverre fra dette prosjektet sitt, og bebyggelsen på tomta forfaller. På industribebyggelsen detter tak ned, og det ser farlig ut om barn eller ungdom kommer til å drive der.

Noen har jo moret seg med å knuse vindusruter før, så det er sikkert spenning med å drive litt her. Det blir en trist utsikt å få for naboene som snart kan flytte inn i leiligheter bygget på tomta etter Strømmen Brug, og for de som skal hygge seg ved å gå Moelvrunden, er det også trist. Når skal familien Øyhovden rydde opp etter seg? Brua som nå er for dårlig til større kjøretøyer må jo utbedres. Må det bli spleiselag mellom familien Øyhovden og kommunen tro? Ja, slike ting kan en lure på mens en venter på at noe skal skje her.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke