Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
VED MJØSBRUA: Fra venstre: Bjørn Iddberg (ordfører Gjøvik) , Einar Busterud (ordfører Hamar), Espen Johnsen (ordfører Lillehammer) og Erik Hanstad (ordfører Elverum).
FOTO: TROND LILLEBO
 
I virkelighetens verden?

Publisert: 27.jan.2019 15:15
Oppdatert: 27.jan.2019 15:51

28. september 2017 lot fire nærordførere seg avbilde ved Mjøsbrua. «Her skal sykehuset ikke ligge», understreket de, så enige. Men hvor, det nevnte de ikke med et ord. Etter snart 10 års diskusjoner om tomtevalg for nytt hovedsykehus, av ordførere og andre, er man fremdeles ikke enige om tomtevalg: Om hvor det nye sykehuset skal ligge.

I HA 24. januar skriver fire profilerte politikere, om «Mjøsbyen». En visjon om å binde sammen de tre mjøsbyene, og effekten av dette. De snakker om å «lage» en by av disse tre, som ligger en snau times kjøretur fra hverandre. Bli «et av de mest ettertraktede stedene i Norge både for å bo i, investere i og generelt være del av. Det mest attraktive Norge kan by på av blant annet næringsliv, bokvalitet, landbruk og innovasjon». Etter å ha fremhevet alt Innlandet har av fortrinnligheter, avslutter de slik: «Da må vi klare å innrømme hverandres styrker, og se hverandres styrker som felles styrker. Klarer vi det, har vi oppnådd mye».

Vi «alminnelig folk» må prøve å følge med. Danne oss et bilde av disse personer som bruker våre penger, som avgjør alt på våre vegne. Å bruke tiden på en visjon om å lage en by av tre byer, når de samme ikke har klart å samle seg om plasseringen av ett felles sykehus, etter snart 10 år? Det er så ofte ille for oss «utenfra» å betrakte det politiske håndverk som har vært bedrevet. Visjoner kan være bra, men er det ikke, når det nærmer seg illusjoner – eventyr?

Og hvordan tenker velgerne?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke