16. sep
 
Idretter på feil årstid

Publisert: 27.mar.2019 14:32
Oppdatert: 27.mar.2019 14:40

Når typiske vinteridrettsøvelser blir flyttet til sommertiden, og sommeridrettsgrener blir flyttet til vinteren, vil det føre til en raskere klimaforverring. De fleste ballsportgrener kan med fordel utkjempes utendørs. Når de enorme ballsporthallene må oppvarmes til en behagelig temperatur for både spillerne og publikum, må det benyttes svære mengder av energi.

Når det så allerede i slutten av september blir startet opp svære energislukende snøkanoner for å skape en kunstig vinter, kan man vel ikke lenger snakke om en sunn sjel i et sunt legeme. Det samme gjelder de svære kunstisbanene, som anlegges for å tekkes skøytesportutøverne.

Jeg skjønner jo at svaret på disse ytringen blir at uten disse tiltakene kan vi ikke klare å hevde oss internasjonalt. OK. Er det beste valget for samfunnet bøtter fulle av medaljer, eller kan det være å verne om et rent klima. Jeg aner ikke om det under klimakonferansene i Paris eller i Polen, har fått med noen fotnoter i relasjon til forannevnte tanker.

Et stort energiforbruk, selv om det er ren fornybar norsk elkraft, kan likevel føre til store klimaskadelige CO2-utslipp. Det kan skje ved at de store kraftpoolene må importere uren elkraft fra kontinentet eller Storbritannia. Med uren kraft menes elkraft produsert i kull- eller oljekraftverk. Om C2-gassene frigjøres i Berlin, London, Oslo eller Hammerfest blir klimaskaden den samme, og muligheten for å få en ny syndeflod forsterkes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke