hacklink
18. sep
Hamar Katedralskole: Har fått mye penger til utvikling. FOTO: JENS ERIK JENSRUD
 
Ikke alltid bare Hamar

0
Publisert: 20.jun.2015 04:00
Oppdatert: 20.jun.2015 04:00

Jeg ser av sakspapirene i økonomiplanen 2016/2019 til Hedmark fylkesting at prognosene for framskriving av befolkningsvekst viser at Hamarregionen definitivt er de som får størst nedgang i personer i alderen 16-18 år frem til 2030 med -368. Er det ikke fremdeles slik at analyser utføres for å ha et verktøy å støtte seg til da prioriteringer skal vedtas, og at tiltak deretter settes inn der behovene er størst?

Glåmdalsregionen har også sammenlignet, langt færre tap, med -161, og i Sør Østerdal viser prognosene 0, det vil si ingen nedgang med antall personer 16-18 år. Altså skulle en mene det var grunnlag til en dobbel satsning/utvidelelse på Elvis, og en størrelse på budsjettet lik det Hamar katedralskole og Sentrum videregående skole har blitt utviklet med! I tillegg står det intet å lese av at Solør videregående skole skal få tildelt oppgraderinger av sine bygg, og de underviser blant annet noen ganger i brakke.

Har ingen fylkespolitikere fra Solør spurt Solør vgs om behov for å jobbe frem midler til deres eiendomsmasse på budsjettet? Jeg har ikke funnet noe forslag eller vedtak noe sted i dokumenter jeg har lett i, men- det er vel snart valg og tid for nye koster?

Jeg har spurt ansatte på skolen, og er kjent med behov. En vet også hvor viktig denne skolen er for vår region - og hvor viktig det er å holde Solør videregående skole intakt med tilbud som - minst pr dato, og oppgraderinger inn i både nok som fornyede lokaler.

Da jeg satt i fylkestinget raslet noen politikere med tanker om flytte Sønsterud avd til Jønsberg, og en må si høyt at det må ALDRI få lov til å skje! Jeg støtter Lise Berger Svenkerud (H)i hennes uttalelse på saken om å jobbe for å sikre Solør vgs,- hun har skjønt hvor viktig dette er. I flg prognosene det refereres til, så har Elvis nok å fare med fremover, slik at de heller ikke truer Solør videregående skole med å ta noe derfra. Til fylkespolitikerne: Alt skal og må ikke utvikles først og sist på Hamar, enten det gjelder kultur, infrastruktur, kultur eller undervisning. Befolkningsvekst er heller ikke lenger noe argument, da denne svikter der.

De fire målområdene som Hedmark har, berører blant annet kompetanse, næringsutvikling, infrastruktur og attraktivitet, og la målene rettferdig også omfavne Glåmdalsregionen og Elverumsregionen i mye større grad. I Elverum har det vært en befolkningsvekst på 4,7 prosent mot Hamars 4,3 prosent. Dette er en så tydelig dreining i vekst at det ikke kan ignoreres. Elverum er rett og slett bare i ferd med å vokse mer, og det må bli synlig i budsjettene!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke