hacklink
17. sep
 
Ikke alt «på skinner»

0
Publisert: 03.sep.2015 04:00
Oppdatert: 03.sep.2015 07:41

Jeg leser i HA at ordføreren i Stange mener at «nesten alt går på skinner i Stange». Stangeordføreren er internasjonalt orientert og er absolutt ikke «smalspora», og mye er bra i Stange, men ikke alt. Kommunebarometeret er en sammenlikning av landets kommuner, basert på til sammen 123 nøkkeltall innen 12 ulike sektorer. Stange gjør det ganske dårlig og er ikke «akkurat på pallen» med en 225. plass av Norges 428 kommuner. Stange havner slik når vi ser på ulike tjenesteområder: Skole på 167.plass, eldreomsorg på 260.plass og på 166.plass når det gjelder barnevern. Døm selv.

I Hedmark er bare Alvdal og Os inne på lista over Norges 30 best rangerte kommuner. Hva sier denne målinga egentlig? «Kommunebarometeret kan bidra til at det blir lettere for politikere og innbyggere å få en mer objektiv vurdering av hvordan kommunen ligger an», sier nyhetsredaktør og ansvarlig for Kommunebarometeret i Kommunal Rapport, Ole Petter Pedersen.

Venstre har lenge vært en pådriver for at vi må få bedre skoleresultater i Stange. I forbindelse med kommunestyrets behandliing av tilstandsrapporten for skolene i Stange I 2014, fikk Venstre flertallet for følgende viktige forslag: «Elevene ved skolene i Stange skal prestere over landsgjennomsnittet når det gjelder grunnskolepoeng innen to år og bli blant de 3 beste i Hedmark i løpet av 10 år.» Dette er den ambisiøse bestillingen fra kommunestyret som er skoleeier, så må rådmannen gi beskjed om hva slags ressurser som må til.

Venstres 2. kandidat i Stange

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke