hacklink
18. sep
 
Ikke behov for kulturpalass i Brumunddal

Publisert: 29.okt.2018 15:58
Oppdatert: 29.okt.2018 16:23

Det er et skrikende behov for et kulturpalass med 770 sitteplasser i Brumunddal påstår «noen». Teatersalen ble oppgradert for 15 millioner for seks år siden og har 3 - 400 sitteplasser, ny orkestergrav osv. Vi kan verken ha behov eller penger til slike investeringer nå da?

Vi har en utrolig flink kultursjef som stadig makter å styre penger til kultursektoren. Pengene har flommet gjennom kulturkontoret de seinere årene og mye positivt har skjedd.

Denne kultursjefen/rådmannen (Ap) ser antagelig at det er om å gjøre å kjøre denne saken før valget 2019. Jeg trodde det var politikerne som fremmet saker og administrasjonen som fulgte opp etter oppdrag. Nå ser det ut som dette skal utredes? Hvem får det oppdraget og hva koster det?

Utgiftene i tida som kommer for pleie og omsorg vil bli veldig krevende og vi må tenke oss om mange ganger før dette prosjektet settes ut i livet mener jeg. Renovering av u-skoler er også sterkt påkrevet.

Det bør heller settes fokus på å sette i stand mer desentrale lokaler rimelig, som kan brukes til sang, musikkøvelser og lager for instrumenter. Disse kan også være samlingssteder for kultur og ungdom som ikke har steder til samvær. Bjørkhol i Furnes kan være et slik sted. I Furnes driver en del ungdom uten noe tilholdssted på kveldene og et tilbud her før det blir alvorligere episoder er påkrevet.

Mer aktivitet og innhold i eldreomsorgen og sikre eldre et omsorgstilbud som innebærer meningsfulle dager er påkrevet. Det kan være fysisk aktivitet, men også kulturell og sosial aktivitet. Som en del av et løft for mer aktivitet og innhold i eldreomsorgen, vil vi også ha mye større satsing på hverdagsrehabilitering.

I Ringsaker er det behov for en ny pårørende- og frivillighetspolitikk som understøtter alle dem som yter en ekstra innsats for de eldre. Eldreomsorgen trenger avbyråkratisering og en ny, tillits basert ledelse hvor tilbudet styres etter behov og må følge bestemte kvalitetskrav.

Blant annet:

– skal eldreomsorg være preget av respekt for brukerne og være formet slik at den hegner om de gamles verdighet.

– prioritere «åpen omsorg» (tjenester til pleietrengende som bor hjemme).

– styrke lønns- og arbeidsvilkår for helsepersonalet som jobber i denne sektoren

Det er ikke tvil om at bygging av kulturpalass til flere hundre millioner i Ringsaker nå er en hån mot store deler av befolkningen og en sentraliserende finkultur. Det er ikke bare snakk om år til livet, men liv til åra. Alderdommen er like individuell som resten av livet.

Furnes

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke