buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Ikke demokratiske

0
Publisert: 19.sep.2016 04:00
Oppdatert: 19.sep.2016 04:00

Ap i Hamar har i medlemsmøte vedtatt å gå inn for at jernbanetraseen gjennom Hamar skal legges på vest siden av byen - mot Mjøsa. Vedtaket skal visstnok være bindende for partiets representanter i kommunestyret.

Jeg blander meg ikke bort i alternativet fordi valget viser demokratiet i praksis. Det meget interessante er at bare 31 partimedlemmer var tilstede på møtet. 19 stemte for alternativ vest. Dette betyr at mindre enn 0,1 prosent av kommunens innbyggere kan ha bestemt hvor jernbanelinja gjennom Hamar skal gå.

Slik er det også ved nominasjonsprosessene ved valgene til Stortinget, kommunestyrene og fylkestingene. En liten gruppe partimedlemmer beslutter hvem som skal nomineres på stemmesedlene. Folket i valg skal så møte fram å avgi sine stemmer på dikterte valglister uten reelle muligheter til å velge de som anses best skikket.

Det virker som om partiene selv ønsker færrest mulig medlemmer til bry for de mest pågående «rette personer». Jeg var i mange år medlem i et parti, og også som kommunestyrerepresentant over 12 år. Som vanlig i partiene, er jeg ikke blitt kontaktet om fortsatt medlemskap og tilhører da menigheten som kun nytter en diktert valgliste.

Forøvrig synes jeg at Karin Andersen fra SV bør byttes ut etter mange år i Stortinget. Yngre krefter bør overta sitteplassen på Løvebakken.Annette Trettebergstuen, Ap, har ikke imponert meg, og bør byttes ut til beste for praktisk yrkesliv. Gunnar A. Gundersen fra Høyre er en tungvekter og bør beholde 1. plassen. Ungdommen som ønsker å overta plassen bør få bedret sin yrkeserfaring.

Pensjonist i Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat