hacklink
17. sep
 
Ikke eksperiment
Tannhelse.

Publisert: 09.sep.2015 04:00
Oppdatert: 09.sep.2015 11:06

Regjeringa la i vår fram oppgavemeldinga som handler om fordelingen av oppgaver mellom stat, fylkeskommune og kommuner. Det foreslås blant annet at tannhelsetilbudet for barn og ungdom skal overføres fra fylkeskommunen til kommunene. Det er dårlig nytt for tannhelsa i Hedmark.

Tannhelsetilbudet er veldig bra i Hedmark og vi gjør det bra i landsmålestokk. Det er spesielt blant 12-, 15- og 18-åringene Hedmark skiller seg positivt ut i forhold til landsgjennomsnittet. Andelen kariesfrie 12-åringer er 71 prosent i Hedmark, mens landsgjennomsnittet er på 59,8 prosent. Når det gjelder 18-åringer er det 30 prosent kariesfrie i Hedmark mens landsgjennomsnittet er 20,9 prosent.

I 2014 fikk Hedmark fylkeskommune nasjonal anerkjennelse innenfor flere tjenesteområder og jeg nevner Zendiumpris på bakgrunn av et prosjekt for godt forebyggende tannhelsearbeid i hjemmesykepleien.

Arbeiderpartiet vil fortsette det gode forebyggende og behandlende tilbudet med offentlig tannhelse. Jeg er bekymret for denne endringen som regjeringen står for, bekymret for at tjenestetilbudet blir dårligere når oppgavene vil fragmenteres. Vi må ikke eksperimentere med dagens ordning. Det er vi ikke tjent med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke