Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Ikke enig i vedtaket

0
Publisert: 11.mar.2015 04:00
Oppdatert: 11.mar.2015 06:59

Kommentar til Harald Romstads innlegg «Hilse fra Gamle kjente». Jeg var vel en av de som føler meg som en av de gamle kjente og ønsker derfor å svare på dette, selv om vi var mange om dette temaet som her blir tatt opp.

Jeg er ikke enig i vedtaket om en ny undergang, fordi det viktigste for oss i Løten er først å få en felles gjennomgang alle kan bruke, både de som går, de som sykler, de som bruker rullestol og de som kjører med bil. Hver dag på veg til jobben passerer jeg undergangen og nesten alltid møter jeg motkommende trafikk det må stoppes for. Jeg har hele tiden ment vi burde plassere undergangen der alle kan bruke den og der den virkelig trengs.

Vi har ikke, og har aldri hatt, behov for en egen fotgjenger- og sykkelundergang i et så lite sted som Løten sentrum er. Nå bruker vi opp alle pengene vi skulle brukt til en grønn og miljømessig fornyelse. Dette er feil bruk av penger. Kanskje blir noen om noen år også etterpåkloke av denne beslutningen. Jeg ser at det trekkes fram gamle diskusjoner opp mot dette vedtaket, og det er denne svømmehallen som vi for flere år siden diskuterte.

Foranledningen til dette utspillet var jo at vi skulle rehabilitere en alt for liten svømmehall på Jønsrud skole. Kostnadsoverslaget var på noe i underkant av et par millioner, men prisen ble til slutt ca 10 millioner. Vi tenkte på alle skolebarna i Løten som trengte god svømmeundervisning og livredning, et lovpålagt tiltak i skolen, og hvor vi måtte busse elever til Jønsrud.

Den gangen satte vi dette også opp mot et godt folkehelsetilbud til både gamle og unge i Løten. Jeg undersøkte med Stange kommune som akkurat hadde bygd ny hall, og våre kostnadsberegninger ble på rundt 40 millioner. Momstilbakebetalinger og statlige og offentlige tilskuddsordninger reduserte prisen til rundt det halve. Da hadde vi spart utbedringene på Jønsrud. Vi ser nå at varme fra svømmebassenget på Jønsrud gjør at golvet i gymsalen sprekker og må utbedres, så vi er enda ikke ferdige med dette.

Vi støttet den gang Ap i byggingen av ny hall, fortrinnsvis brukt av turnere og avtalte å ta opp igjen saken med svømmehall året etter. Jeg sitter enda på korrespondansen rundt saken. Vi kunne ha gjort noen enklere bygningsmessige knep i forhold til Stange sitt prosjekt, lave renter og jobbtørke på denne tiden gjorde at vi så muligheter. Alt rundt dette kokte vekk i kålen.

I dag er vi i en helt annen situasjon, vedlikeholdsmessige prioriteringer står i kø, utbygging av sosialboliger på Haugland, samlokalisering og nybygg for virksomhetsområdet Kvalifisering og sårt ettertrengte gjennomgangsboliger for ungdom, gjør at v i må prioritere annerledes.

Leder SV i Løten

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke