Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Ikke flytt til kommunene!

Publisert: 02.apr.2017 15:57
Oppdatert: 04.apr.2017 06:57

Denne våren vurderes et forslag om at kommunene skal overta mer ansvar og flere oppgaver på hjelpemiddelområdet. Vi som er avhengig av hjelpemidlene, frykter at en slik endring vil ramme oss hardt.

Målet for hjelpemiddelpoltikken er at funksjonshemmede skal leve selvstendig og delta i samfunnet. Dagens modell har hjelpemiddelsentraler med solid fagkunnskap, og hjelpemidlene som blir finansiert via folketrygden. Dette sikrer funksjonshemmede tilgang til både hjelpemidler og spesialkompetanse, uavhengig av hvor hjelpemidlene skal brukes; hjemme, i utdanning, arbeid og fritid. I følge Verdens Helseorganisasjon har Norge verdens beste modell for hjelpemiddel-formidling, fordi vi har en helhetlig organisering med høy ekspertise, og ivaretar behovet gjennom hele livsløpet, fra 0-100 år.

Vi ønsker ikke å bryte ned dette ved å spre ansvaret på kommunene. Rundt 25 prosent av kommunene mangler ergoterapeut og har ingen forutsetninger for å ta denne oppgaven. Vi ønsker ikke flere oppgaver med uklar finansiering til kommunene.

Vi ber derfor kommunepolitikerne i Innlandets kommuner om å si nei til å endre en modell som i hovedsak fungerer godt for alle. Hvorfor fikse noe som ikke er ødelagt?

Organisasjonskonsulent Norges Handikapforbund Innlandet

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke