Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
TJUVHOLMEN: Det er i dette området det foreligger planer om nye hotellbygg.Foto: Trond Lillebo
 
Ikke for eller imot, eller hvem som skal bygge
Buchardt har igjen besøkt Hamar, og hjulpet oss med å sette fart i områdeutviklingen vår!

Publisert: 20.jun.2017 16:34
Oppdatert: 20.jun.2017 18:33

Denne saken dreier seg ikke om å være for eller imot hotell på Tjuvholmen. Det er ikke et spørsmål om det skal bygges av AB Invest eller Utstillingsplassen eiendom. Det er heller ikke spørsmål om lovlighet av å inngå en slik intensjonsavtale som rådmannen har gjort med Buchardt.

Denne saken dreier seg om prioritering av kommunens arealer og ressurser, om rekkefølge og forankring, og til slutt er det spørsmål om vi skal ha et kommunedemokrati hvor administrasjonen handler på vegne av de folkevalgte politikernes vilje, eller om politikerne skal bekrefte administrasjonens vilje.

Når kommunen skal regulere en tomt i et sentrumsnært område som i dag er friluftsareal må det gjøres helhetlig, slik at vi sørger for god byutvikling, og gjennom deltakelse fra innbyggerne. Vi må sikre forutsigbare og gjennomsiktige prosesser, som hindrer mulighet for korrupsjon og som skaper tillit i befolkningen.

I en kommune med begrenset arealtilgang må reguleringen være i tråd med kommunens ambisjoner i kommuneplanen, næringsplanen og boligplanen. Når vi som politikere bruker så mye tid på å utforme kommunens planverk, vil det være å undergrave oss selv og lokaldemokratiet om vi ikke lar planene være førende i saker som dette. I mer enn et år har Hamars politikere diskutert og utformet hva som skal være fremtidens Hamar i arbeidet med den nye kommuneplanen. Ambisjonene er høye; sentrum for Biotek, VR, kunnskapsby og grønn by. En kommune som skal sette barn og unge først.

Ikke noen gang under denne prosessen har noen foreslått at vi skal være arrangementbyen, eller en nasjonal konferanseby. Heller ikke i arbeidet med den nye næringsplanen har dette vært tema.

Det er derfor legitimt å spørre rådmannen om hvor han har fått mandatet sitt til å etterspørre et nasjonalt konferansehotell på en av kommunens svært får sentrumsnære tomter.

Det kan jo godt være at vi skal bli en nasjonal konferanseby, man da må det være en tydelig politisk ambisjon formulert i kommunens planverk. Plan og forankring må komme først. Vi har som andre kommuner begrensede ressurser og arealer, de må brukes i henhold til ambisjonene våre, vi må våge å prioritere. Vi kan gjerne prioritere en reguleringsplan for Tjuvholmen så snart ny kommuneplan er vedtatt. En gjennomarbeidet plan for området som svarer opp ambisjonene til Hamar kommune vil sørge for videre utvikling av byen, utnytte nærhet til kollektivknutepunkt og bidra til at vi unngår å bygge på dyrkamark.

Takk, Arthur Buchardt, for at du igjen satte fart på prosessene i Hamar! Jeg håper vi også denne gangen tar den riktige beslutningen og lar saken få en solid forankring, en solid reguleringsplan og at Buchardt deltar i anbudskonkurransen om det blir hotell vi skal bygge på Tjuvholmen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KOMMUNESTYREMEDLEM: Katrine Aalstad.
FOTO: ELI J. HAUGEN
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke