hacklink
17. sep
 
Ikke fornøyd med vest
Jernbanedebatten.

Publisert: 25.apr.2016 04:00
Oppdatert: 25.apr.2016 10:45

Ikke fornøyd med vest- løsningene. Likevel er 3. person ut av de spurte i HA 18. april akkurat dét, med vest løsning.

Les også: Buss for tog i årevis? 

Stener Østgaard Hamar, siteres: «- Ja, faktisk det tror jeg er til å leve med. I andre byer har de klart å integrere jernbanen i byen på en god måte. Det gjelder byer som for eksempel Stockholm, København og Bergen, så jeg mener det er mulig også i Hamar.»

Bergen er endestasjonen rett innenfor Stadsporten. Derfra går toget østover på den gamle traséen, langs det stupbratte Seiersbjerget med «Storelongåren» til høyre og 500 meter med Fløen til venstre før den går i nytt spor inn i Ulriken som det slynger seg 5 kilometer igjennom til det kommer ut i Ytre Arna. Fløen var der jeg bodde.

At det ikke går an å la toget gjennom Hamar slynge seg langs den gamle traséen, nedgravd fra stasjonen i undergrunnen ved den ærverdige, vakre stasjonsbygningen, er vanskelig å forstå.

Med nåtidens teknikker, med boremaskiner på skinner slik som i mønsteret i vest, kan ikke det være vanskelig, Selvfølgelig koster det penger, men gir også sysselsetting.

Det er mange år siden en kvinne fra Hamar foreslo i HA slik nedsenket stasjon. Strandsonen, båthavnen og Koigen med stupetårnet! ville bestå som nå.

Selv har jeg bodd på Tangen i snart femti år, og har forsåvidt ikke noe med det å gjøre, men hadde min daglige gange mellom stasjonen og Ridehuset i mange år. Det er for ille om Hamar skal la denne anledningen til å velge den enkleste løsningen gå fra seg. Politisk vilje vil avgjøre. Alle persontog stopper på Hamar og godstogene slakker ned. Den store svingen med broen på Tangen viser vel at jernbaneverket godtar kurver det selv finner på?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke