Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Ikke forstått skadevirkningene

Publisert: 30.jul.2019 12:08
Oppdatert: 30.jul.2019 12:16

I HA 30. juli kan vi lese to innlegg som har relasjon til Naturvernforbundets syn på klimaet vårt. Thomas Cottis, tidligere fylkesleder i Naturvernforbundet i Hedmark, fremhever med rette erkjennelsen av at det er menneskeskapt påvirkning som er årsak til global oppvarming. Med sin sterke posisjon i Naturvernforbundet sentralt og mange gode initiativ for øvrig, har han bidratt til at Naturvernforbundet ikke har aktivert seg sterkere mot vindturbiner på land tidligere.

Cottis har ikke forstått tidligere hvor skadelig vindindustri på land i virkeligheten er, både for landskapet og naturen for øvrig både i Norge og alle de stedene i verden der materialene til turbinene hentes fra. Han hadde ikke innsett hvor skadelig denne industrien er for mennesker og trivselen som allerede har kostet liv.

Det er kapitalinteressene som er den drivende kraft for vindindustrien. Hvis de økonomiske betingelsene for vannkraft og for vindkraft hadde vært like, ville bestående vannkraftverk kunne økt produksjonen betydelig uten nye ødeleggelser av naturen og vindindustrien hadde mistet grunnlaget for etablering.

Nå har Naturvernforbundet endelig gått inn i et samarbeid med flere store organisasjoner som har innsett hvor skadelig vindkraft på land i virkeligheten er. Innlegget til nåværende fylkesleder i Naturvernforbundet i Hedmark, Stein W. Bie, i samme avis, bærer preg av realisme og sunt bondevett. Det bør styrke rekrutteringen til Naturvernforbundet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke