16. sep
 
Ikke Gaza akkurat

Publisert: 18.des.2017 15:20
Oppdatert: 18.des.2017 15:27

Marit Svahn har flyttet til Furnes og skriver i HA at hun får tilbakemeldinger i omgangskretsen om at hun har «flyttet til Gaza» når hun forteller hvor hun bor. Jeg tror Marit Svahns omgangskretsen må være noe spesiell. Gjennom årene har jeg snakket med titusentalls forskjellige mennesker om at jeg kommer fra Hamar (og Vang). Til dags dato har jeg ikke fått en eneste kommentar om at jeg bor i Gaza.

At Svahn også har en spesiell fortolkning av historien bak konfliktene i Midt-Østen skal jeg se gjennom fingrene med. Jeg er tross alt bare ordfører i Hamar. Men jeg kan jo for ordens skyld sitere Israels legendariske forsvarssjef Moshe Dayan (han med lapp over ene øyet) som uttalte: «Det er ikke en eneste israelsk bosetting som ikke er etablert der det tidligere var en arabisk landsby». Det gjør neppe inntrykk på Svahn og likesinnede, men det gir i det minste en ganske god forklaring på hva konflikten grunnleggende består i.

Hamar er ikke Gaza, heldigvis. Senest i august i år karakteriserte FNs generalsekretær Guterres forholdene for befolkningen i Gaza som «rystende». Hvis Hamar kan gi et lite bidrag til at også Gaza blir et sted hvor humanitære rettigheter og internasjonal lov gjelder, så er vi glad for det.

Ordfører i Hamar (BBL)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke