Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Ikke gode kunnskaper om Innlandet

Publisert: 03.feb.2017 08:25
Oppdatert: 03.feb.2017 08:27

Erling Dokk Holm i Dagens Næringsliv kan ikke ha spesielt gode kunnskaper om Innlandet når han skriver at det er meningsløst og fatalt å legge Hovedsykehuset for Innlandet til Moelv.

Men urbanister har, som navnet sier, ingen interesse eller forståelse for annet enn byer og byfortetting. Best mulig helse- og sykehustilbud til flest mulig er tydeligvis sekundært for skribenten. Med et Hovedsykehus midt imellom de tettbeliggende mjøsbyene vil vi oppnå likeverdighet og flest mulig kan nås på kortest mulig tid.

Hele regionen vil kunne dra nytte av medisinske og teknologiske nyvinninger som har skapt - og med økende hastighet fortsatt vil skape nye og forbedrede behandlingstilbud som krever nye arbeidsformer. Det er selvsagt ikke pasientgrunnlag stort nok eller økonomisk bærekraftig med et topp moderne og tilnærmet komplette sykehus i hver av mjøsbyene. Og å tro at det kan oppnås enighet om at en av regionens nåværende sykehusby skal få Hovedsykehuset, er rett og slett utopi.

Vi har tettbeliggende byer og ønsker likeverdighet i behandlingstilbudet. Derfor kjemper vi for et Hovedsykehus ved Mjøsbrua. Et Hovedsykehus plassert ved østre eller vestre brufot vil bidra til vekst og utvikling på hele Innlandet. - Hvis det er de ansattes ve og vel og arbeidsveg man er bekymret for, så kan disse fortsatt bo der de holder hus i dag. Reiseavstanden er marginal.

Investor, utbygger og storeier Terje Haugan spør syrlig i mandagens HA: Tror noen at leger og sykepleiere vil bosette seg på Brøttum? Ja, jeg tror det Haugan. Brøttum er et flott sted. Det bor faktisk leger og sykepleiere der i dag også. Akkurat som på Biri.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke