Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Ikke handel utenfor bykjernen

Publisert: 18.feb.2019 12:33
Oppdatert: 18.feb.2019 13:35

Dette står å lese i HA 11. februar. Det er flott at man ønsker et levende sentrum i Brumunddal. Hva med trafikale hensyn i sentrum når det skal konsentreres for detaljhandel der?

Vi ser utfordringene i dag, og det vil bare øke. Hva med parkeringsmuligheter som allerede er et problem?

Først må man bygge et plan til på parkeringshuset på Mølla, som er meget viktig i første omgang, og som er viktig å få gjort snarest mulig for å løse noe av parkeringsproblemene i Brumunddal.

Hva med å bygge parkeringshus i to etasjer etter hvert der Rio i dag ligger, med sammenbinding og grei tilgjengelighet til sentrumsbutikkene fra parkeringshuset som er viktig både for øst og vestsiden av Miljøgata, og parkeringen vil ha en strategisk beliggenhet hvor man vil være i nærhet av de aller fleste forretningene i byen.

Når det gjelder østsiden av Miljøgata, er det viktig for de fra den kanten å ha inn- og utkjøring til forretningene/parkeringshuset, og det samme for boligene på den siden ved også å benytte traseen som går fra Rio i dag og frem til Nordåsveien ved rundkjøringen ved Maskinanlegg for å lempe på de trafikale utfordringer mot sentrum.

Dette vil antakelig løse mye av det trafikale når det gjelder parkering og bilkjøring i sentrum ved at de som er på østsiden av Miljøgata vil kunne bruke denne delen mer.

Det vil heller ikke berøre så mye tett bobebyggelse og være et langt bedre alternativ enn det var tenkt med Kirkevegen.

Det er også naturlig at det blir busstopp ved Mølla i begge retninger rett utenfor Mølla-området hvor man kan bruke en av dagens parkeringslommer på begge sider av veien som bussholdeplass for å forenkle for dem som velger å bruke buss ved handling i butikkene på Mølla og på andre siden av Miljøgata.

Området som er i dag som parkering mellom Mølla og Gudahlbygget kan man selvsagt bruke til parkering, men det åpner seg da muligheter for å bruke den plassen til helt andre formål, også som torgplass/martnsplass/kulturaktivitetsplass for utendørsarrangement og andre ting.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke