Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Ikke kirkehistorisk

Publisert: 20.mar.2017 18:04
Oppdatert: 20.mar.2017 19:30

Hensikten med vårt innlegg 21. februar var å gi en orientering om Den norske kirkes organisasjonsmessige endringer fra 1. januar 2017. Det handlet om en kirke som får endrede relasjoner til staten, men som fortsatt skal være like tilgjengelig for folk som før. Dette innlegget hadde derfor ingen intensjon om å gi en detaljert kirkehistorisk fremstilling av reformasjonen.

Det er riktig som Bergan påpeker at Luther ikke kritiserte avlaten i og for seg, men snarere dens teologi, og dette kunne nok vært tydeligere i vår tekst. Det kan se ut til at Bergan sammenlikner kirkemøtene som Luther kritiserte med dagens demokratiskorienterte kirkemøter som holdes i dag. Kirkemøtet i Den norske kirke utgjøres av både folkevalgte representanter og den ordinerte tjeneste. Vedtak som gjøres er derfor grundig vurdert, også teologisk. Kirkemøtet kom nettopp frem til et omforent vedtak som tar hensyn til at begge syn på ekteskap er teologisk fundert, og at det ikke er kirkesplittende.

Hamar biskop

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke