22. jun
 
Ikke kommet dårlig ut

Publisert: 11.mar.2018 19:21
Oppdatert: 11.mar.2018 19:34

Jeg har med interesse fulgt debatten omkring Ottestad og den nye Nærmiljølista. Jeg synes det er trist at det i det hele tatt er grobunn for ei liste som først og fremst har sitt utspring i misnøye med utviklingen i Ottestad.

Personlig mener jeg Ottestad ikke har kommet dårlig ut sammenlignet med andre steder i kommunen. Så mener også jeg at Ottestad burde vært bedre representert i kommunestyret. Det er imidlertid innbyggerne i Ottestad sin egen feil som ikke har engasjert seg mer i de etablerte partiene. Men kanskje skyldes det manglende engasjementet også at flertallet i Ottestad egentlig er ganske fornøyd med tingenes tilstand?

Stifteren av Nærmiljølista, og de han har fått med seg, er ressurssterke personer som uten tvil vil være med på å prege debattene og utviklingen i kommunen framover. Vi skal hilse så engasjerte folk velkommen inn i politikken. De trengs i en tid hvor stadig færre ønsker å ta politisk ansvar. Jeg tror også at det er realistisk at de kan bli representert i kommunestyret etter neste kommunevalg. Om det skjer bør blikket løftes utenfor Ottestad. Som politikere har vi et ansvar for hele kommunen.

Sjøl er jeg innflytter til Ottestad og er således en ganske typisk Ottestad-innbygger. Jeg har hatt min jobb i Hamar, brukt byen og har alltid følt tilhørighet til Hamar. Til mine venner i Odalen har jeg sågar sagt at jeg bor på Hamar.

Da jeg ble kommunestyrerepresentant for PP, var jeg nødt for å reorientere meg. Jeg har derfor brukt mye tid på å bli kjent med hele vår fantastiske kommune, ikke minst gjennom den opphetede skoledebatten og spørsmålene omkring kommunesammenslåingen. Stange er en veldrevet kommune bestående av tettstedene Ottestad og Stange, men den består også av mange levende bygdesamfunn hvor folk trives og ønsker å bo.

Jeg har nå drygt to år i kommunestyret bak meg og vil påstå at samtlige representanter jeg har møtt har vært opptatt av hele kommunen, også Ottestad. Det er derfor trist om vi nå får en utvikling mot større polarisering mellom «by og land».

Pensjonistpartiet i Stange

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.