15. sep
 
Ikke kutt i hjemmebasert

0
Publisert: 11.jul.2016 04:00
Oppdatert: 11.jul.2016 04:00

Det er god grunn til å takke rådmannen for den jobben som er gjort for å skape et grunnlag for framtidig økonomisk handlingsrom, herunder at det har kommet forslag til kutt fra alle enheter. Det viser handlekraft og endringsvilje, og jeg synes det er klokt, til tross for at det også smerter.

Når det er sagt, stusser jeg litt over at posisjonen sier de har jobbet hardt med kuttene for å få økonomien i balanse. De som ikke engang hadde et forslag klart før dagen før kommunestyremøtet. Det er dog bred politisk enighet om totalrammen, og det er bra.

I Hamar kommune leverer vi god kvalitet på tjenestene våre, og ifølge rådmannen også over gjennomsnittet på enkelte områder. Det er det grunn til å være stolte av.

Men skal vi si oss fornøyde bare fordi vi ligger på gjennomsnittet? Jeg mener bestemt ikke det. Hva forventer du selv av omsorg og trygghet om du skulle trenge det? Det er vår plikt å sørge for at alle innbyggere i Hamar fortsatt har trygge og gode rammer for både helse og omsorg, og spesielt for eldre eller syke som verken er høylytte eller for den saks skyld blir hørt.

Ved å støtte nok et kutt i hjemmebasert omsorg, går Regnbuealliansen ikke bare løs på tryggheten til de som trenger det, men de belaster også en yrkesgruppe som har det krevende fra før.

Vi foreslo å opprettholde rammene for hjemmebasert omsorg i det alternative framlagte budsjettet, så fikk ønsker om økt aktivitet på Kulturskolen og iPad-er vente. I mellomtiden kan man jo for eksempel sette et tak på antall år en elev går på Kulturskolen, for å slippe til flere. Et kutt i tjenester som dekker innbyggernes grunnleggende behov, sett opp mot foreslåtte økninger, kan vi rett og slett ikke forsvare.

Kommunestyrerepresentant Hamar Arbeiderparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke