15. sep
Bybuss: Ikke legg om rutene slik at folk ikke får brukt bussen..Foto: Trond Lillebo
 
Ikke legg om rutene slik at folk ikke bruker bussen
16. desember leste jeg i Hamar Arbeiderblad at busselskapet ønsker at flere tok buss. Men da bør de ikke legge om ruter slik at folk ikke lenger kan bruke bussen.

Publisert: 18.des.2017 14:06
Oppdatert: 18.des.2017 14:17

Jeg kan fortelle om hvordan vi som bor etter Midtvangveien fra Kappkrysset og ned til Hveberg (for de som er kjente) har det.

Jeg har tatt buss til og fra jobb hele tiden med påstigning i krysset Ingeberggutua og Midtvangveien. Så fra 20. august i år ble ruta lagt om slik at buss B4 som gikk fra Sandvika til Ingeberg ikke lenger skulle kjøre strekningen fra Ingeberg skole via Ingeberggutua og ned Midtvangveien til Hveberg. Nå skulle de heller kjøre opp Gåsbuveien slik de hele tiden har gjort men kjøre samme rute tilbake selv om dette er en lengre vei enn å kjøre om Ingeberggutua.

Dette medførte at vi som bor etter Midtvangveien ikke lenger har noe kollektivt tilbud da vi nå må gå nesten 2,0 km. (for de som bor lengst unna) for å komme til nærmeste holdeplass som er Ingeberg skole.

Jeg har selv begynt å bruke bil for å komme på jobb noe jeg synes er veldig synd. Det hjelper oss som bor i Midtvangveien veldig lite at buss B4 har utvidet rutetilbudet på selve Ingebergfeltet slik at de nå kan ta buss til ca. kl.23.00 på kveldene.

Jeg kan ikke med min beste vilje forstå hvorfor B4 ikke kan kjøre den gamle ruta når denne beviselig er kortere enn å kjøre samme vei tilbake som bussen kom og samtidig gå glipp av de som sogner til Midtvangveien som passasjerer.

I tillegg ble rutetidene forandret med ca. 10 minutter senere avgang slik at vi som før kunne ta buss til stasjonen og tog derfra, heller ikke kan dette, da vi med de nye rutene kommer akkurat for sent til å kunne ta toget som går ca. hver hele time.

Jeg skrev brev til busselskapet om dette i august og fikk riktignok svar men ingen forståelse for vårt ønske.

Så mitt juleønske fra Hedmark trafikk er at vi får tilbake bussen slik at vi også kan bruke denne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke