16. sep
 
Ikke mat andres katter
Dyreforing.

Publisert: 16.mar.2016 04:00
Oppdatert: 16.mar.2016 10:03

Til deg som mater andres katter: Kanskje er det hyggelig for deg å få et lite besøk av en katt enten i hagen eller på terrassen.

Du kan godt klappe den og stryke den litt, men det du ikke må gjøre er å mate den. Jeg har over en lengre periode lagt merke til at katten her i huset blir mer og mer borte. Han spiser også mindre. Han er ikke tynn, nærmest tjukk. Dette skyldes helt klart foring av andre.

Med å gi mat til andres katter kan det føre til at den slår seg til. Den opprinnelige eieren mister katten sin. Dette skjer hvis katten får mer mat enn det opprinnelige hjemmet sitt, eller om maten der er bedre.

Selv om katten ikke har halsbånd eller om den ikke er kastrert, bør du ikke gi den mat. Dette gjelder selvfølgelig alle dyr, men nå er det vel ikke stort mer enn katter som går løst her. Om du har foret andres katter eller gjør det håper jeg du slutter med det. Du kan heller få deg din egen katt. Det anbefales.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke