Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Ikke mindre fyll av å nekte Storhamar skjenking
Idrett og alkohol

Publisert: 31.mai.2016 04:00
Oppdatert: 31.mai.2016 11:13

Storhamar Ishockey ledelse har over en viss tid ytret ønske om å ha alkoholservering før sine kamper. Klubben la fram ordnende og skikkelig løsningen foran komiteen for helse og oppvekst samt alkoholkontrollutvalget, noe kommunestyret valgte å totalt overse da de med kraftig flertall stemte mot at det skal være skjenking på kampene.

Hovedargumentet var at steder der det er store ansamlinger av barn ikke skal berøres av alkohol. Jeg mener disse argumentene i stor grad er tuftet på egne fordommer og uvitenhet.

Min partikollega Gro Elisabeth Bråthen, argumenterte med at dette vil ødelegge for barna. Jeg er helt enig i at barn og unge i størst mulig grad skal skjermes fra fyll. Dette er det også bred konsensus om. Jeg stusser derimot over Bråthens konklusjon med at dette vil gå utover de yngste.

Jeg mener at om ikke annet, så viser dette en sterk mistillit til Storhamar. De, av alle, er jo helt avhengig av å tiltrekke seg småbarnsfamilier. Det er ikke uten grunn at, som Bråthen i sitt innlegg nevnte, har gitt 500 gratisbilletter til barn og unge. Etter mitt syn, så viser derfor kommunestyret stor grad av bedrevitenhet når de overstyrer Storhamars ønske. For i motsetning til kommunestyret, så har jeg tillit til at Storhamar kan fatte beslutninger selv som er til det beste for klubben og tilhengerne – inkludert de unge. For det beste for de unge – det er til det beste for klubben.

Å nekte Storhamar skjenking vil derimot ikke føre til mindre fyll. Hvis klubben hadde fått skjenkeløyve, ville det fremdeles vært forbudt å skjenke noen under 18, og klubben la fram strenge og riktige reguleringer for dette. Storhamar vil heller ikke ha mulighet til å skjenke noen ut av sans og samling.

Dette er for dem, som for alle andre, ikke tillatt. Og dersom man drikker seg full på stadion, noe som etter all sannsynlighet ikke vil skje, vil man bli utvist. Opplegget viste også at alkoholen skulle kjøpes og nytes i et avgrenset område slik at yngre deltakere ikke vil bli berørt. Det eneste det blir mindre av, er sårt trengte inntekter til klubben. De som ønsker å nyte alkoholholdig drikke vil i utgangspunktet kunne ta seg en øl i byen eller på La Perla, noe de i stor grad allerede gjør. Jeg synes derfor det er naivt å tro at å nekte alkoholservering på Storhamar vil lede til mindre promille.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke