17. sep
 
Ikke mindre politi i distriktene

0
Publisert: 13.mar.2015 04:00
Oppdatert: 13.mar.2015 07:33

Senterpartiet frykter at regjeringens politireform vil fjerne politiet fra distriktene, men det er ikke målet, og vil heller ikke bli resultatet av reformen regjeringen nå innfører. Regjeringen vil ikke flytte tjenestemennene fra der de bor og arbeider i dag. Regjeringen ønsker å redusere antallet kontorer, og å flytte noen av oppgavene politikontorene har i dag, nettopp for at politiet skal bruke mer tid ute blant folk.

Trygve Slagsvold Vedum bruker i mandagens HA samspill mellom rånere og lensmenn som eksempel, jeg er vel ikke akkurat så bekymra for at dette påståtte samspillet skal opphøre selv om det fysiske kontoret er flyttet. Jeg tror ikke akkurat rånerne har som vane å henge utenfor lensmannskontoret og drikke kaffe med lensmannen, iallfall ikke i åpningstiden som mange steder er 9-14.

I den grad det eksisterer samspill mellom rånere og politiet er det vel nettopp fordi politiet er synlig og tilstede i området hvor rånerne oppholder seg. Målet til regjeringen er jo nettopp at politiet skal være mer synlig og tilstede der folk er. Dette har regjeringen allerede levert på, ved å ansette 725 nye politifolk på bare to år, dette har bidratt til å øke polititettheten fra 1,5 til 1,7 politimenn pr 1.000 innbygger.

En rekke rapporter har de senere årene vist at organiseringen i politiet er for dårlig. Monica-saken vitner om dårlig ledelse, 22.juli viser at beredskapsevnen er for svak. Dette er noe Frp tar på alvor. Derfor vil vi innføre en politireform som tar hensyn til et Norge i forandring.

En politireform som styrker politidistrikene, styrker beredskapen, flytter unødvendige oppgaver vekk fra distriktene og sørger for at hver polititjenestemann har mer tid til å gjøre den viktige jobben.

2. kandidat til fylkestingsvalget for Hedmark Frp

Formann Hedmark FpU

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke