buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
SOMMERSNØ: Det er ikke naturlig med snø i juli, fastslår innsenderen, og viser til snøen som lå på Moelv stasjon fra Sommertoget var der. FOTO: Kristine Grønstad Alstad
 
Ikke naturlig med snø i juli i Moelv
Når ble det naturlig at det IKKE er unaturlig med snø utenfor Moelv stasjon i Juli?

Publisert: 16.jul.2017 13:17
Oppdatert: 16.jul.2017 16:54

Av Thomas Eriksen

Gruppeleder Ringsaker MDG

Nå kunne vi gå på ski om så bare for en time eller to ved Moelv stasjon da Sommertoget til NRK kom. Ja, at vi i Ringsaker har snø, det er det igjen tvil om, dette får vi bekreftet hvert år av forskjellige verdens elite skinasjoner, men nå er det jo ikke naturlig med snø i juli.

Og selv om jeg skal legge godsiden fram og rose tanken om at vi må få reklamert for snøen vår i kommunen mens vi ennå har den, er dette vel et uttrykk for et meget stor ønske om vekst og utvikling.

Når du kan lese i media at verdensstjerner på ski uttrykker at skisporten ikke kommer til å vare evig på grunn av forandringer i klima, da kan det hende at vi kanskje må være ærlige på hvilken vekst og utvikling vi ønsker. Men er det ikke en bærekraftig vekst og utvikling, blir den ikke støttet av oss i Miljøpartiet De Grønne, Ringsaker.

Etter å ha vært på bærekraftig turistkonferanse i Merano for få uker siden, fikk jeg bekreftet at klimaet har gjort sitt inntog i Alpene også. For eksempel i Østerrike har de begynt å planlegge demonteringen av de alpinanleggene som ligger lavest over havet. Ikke fordi de ikke klarer å få tak i nok snøkanoner, men fordi det ikke er minusgrader lenge nok til at kanonene klarer å lage snø.

Snøkanoner er ikke bare fryd og gammen, det er veldig energi- og vannkrevende å produsere kunstig snø, eller mer presist, menneskelaget snø. Men når ikke engang Kulturdepartementet sin veileder for snøproduksjon og snøpreparering nevner ordet miljøbelastning på 56 sider, har vi vel kanskje litt for lite fokus på dette i landet.

Men som en representant for snøproduksjon på Sjusjøen sa på NRK 2015: Sjøl om det kan være energikrevende å produsere snø, så har jo vi i det minste ren energi, vannkraft. Og det skal han delvis ha rett i. Vi har et bedre utgangspunkt for å produsere kunstsnø enn mange andre, men det behøver ikke bety at det vil være så lurt i framtiden.

Jeg tror også at snøen skapte god stemning, og satte et ekstra preg på sommertoget til NRK. Jeg vil heller ikke være den som ønsker å ta fra barna gleden med å lage snøballer og snømenn, men om sommeren da?

Vi voksne bør vite bedre enn at det er naturlig med snø midt i Moelv i juli.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat