15. sep
 
Ikke noen flyktninger. Null. Ingen.

Publisert: 13.jul.2018 15:06
Oppdatert: 13.jul.2018 15:08

Ikke noen flyktninger. Null. Ingen. Det var for omtrent 2 uker siden at tidligere justisminister Per Willy Amundsen kom med denne uttalelsen i tv-ruta. Foranledningen var et møte i EU der det hadde blitt besluttet å fordele flyktningene som kommer i overfylte gummibåter over Middelhavet og strander i Italia, for det meste. Mange drukner jo også på veien dit, vet vi.

Siden har Amundsen fått støtte av andre profilerte politikere fra Frp. For her er det ikke snakk om å være lojale med andre land i Europa som er villige til å ta i mot flyktninger. Nei, tilhengere av Fremskrittspartiet foretrekker å gjøre felles sak med en del østeuropeiske land som Polen, Ungarn og Slovakia – stater som ikke skammer seg over fremmedfiendtlige holdninger og følgelig heller ikke vil ha flyktninger inn. Den aldrende Carl Ivar er til og med villig til å lage regjeringskrise for å presse gjennom dette Frp-standpunktet.

Men en ting er mangelfull lojalitet. Noe annet er det totale fravær av empati og egoismen som politikere fra dette partiet utmerker seg med. Vi har sett det fra tidligere innvandringsminister Listhaug som kom med Trump-ske uttalelser om ikke å bære flyktninger på gullstol og la være å bruke penger på dem slik at våre barn får nok, mer enn nok. Derfor også den frenetiske utsendelsen av asylsøkere som bare har eskalert de siste årene. Utsendelser til land som Somalia og Afghanistan, der nær sagt daglige attentater og selvmordsbombere får plass i nyhetene.

Egentlig har vi det vel ganske godt her i landet. Fordelingen av rikdommen kan riktignok diskuteres. Men i alle fall burde vi være i fullgod stand til å ta i mot folk på flukt og integrere dem.

Frps egoistiske og fremmedfiendtlige holdning til innvandrere er uverdig og skammelig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke