hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Ikke rart nesten ingen gidder

0
Publisert: 06.aug.2015 04:00
Oppdatert: 06.aug.2015 07:10

Rett som det er leser eller hører vi at kirken i Norge er en «folkekirke». Hva er det? Hva står den for? Slik jeg har forstått det er «folkekirken» det som i dag er akseptert av våre biskoper og inkluderer alle som har en kristen tilhørighet gjennom dåpen. En trenger ikke å gå i kirken, en kan akseptere kvinner som prester eller å la være. En kan akseptere homofile og lesbiske eller la være.

Men så i dag da vi nærmer oss kommune og fylkesvalget, har vi fått tilsendt i posten en orientering om «kirkevalget 2015», som skal gå samtidig med det øvrige valget. Og da ser jeg til min forundring at vi foruten det jeg har trodd var «folkekirken» også fått noe som heter «åpen folkekirke».

Vi har en biskop i vårt bispedømme og et bispedømmeråd. Hvorfor får vi ikke noen orientering, verken i posten, i gudstjenesten eller i avisen en forklaring på hva alt dette betyr? Hvordan skal vi vite om vi bør stemme på «folkekirken» eller på «åpen folkekirke. Hvis det hadde vært slik i politikken, ville samfunnet vært i kaos.

En bør jo få vite hva man går til valg på. Men kirkeledelsen, iallfall i Hamar bispedømme, er fullstendig taus. Det er da ikke rart at nesten ingen gidder å delta i «kirkevalget».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke