hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Ikke representativt

0
Publisert: 24.mar.2015 04:00
Oppdatert: 25.mar.2015 07:04

Redaktøren i HA avlegger Senterpartiet en visitt i sin leder lørdag 21. mars, og viser til at Senterpartiet trenger en fornyelse. I følge lederen medfører urbaniseringen rundt Hamar behovet en ny kommunestruktur for å takle framtidas utfordringer. Lederens betraktninger er på linje med en middels skolestil, der overfladisk synsing er eneste virkemiddel.

Det var ingen redaktør eller journalist fra Hamar Arbeiderblad å se i landsmøtesalen i Haugesund. Fra sitt kontor i Grønnegata vet derfor redaktøren lite om det politiske verkstedet som et landsmøte i Senterpartiet er. Og så lenge man ikke lenger dekker politiske møter basert på annet enn antagelser og fordommer, så står HA står i fare for å bli et litt endimensjonalt talerør for den fordummende journalistikken. Men så er det da også slik at opplagstallet for HA går nedover, mens medlemstallet i Senterpartiet går oppover.

I følge lederen i HA er Sp et et talerør for alt det som har vært, og ikke det som skal komme. For meg som fylkesleder, er ikke HAs betraktning representativ for Senterpartiets folkevalgte i Hedmark. Hver eneste dag gjennom hele året, prøver våre lokale folkevalgte å legge til rette for at at vårt nærmiljø skal bli et godt sted å vokse opp i. Alle innbyggere i Hedmark, enten de bor på Tolga eller i Kongsvinger, har krav på likeverdige tjenester. Hvis en skulle følge HAs oppskrift, skulle vi altså lene oss tilbake og bare følge de til en hver tids strømmer. Hvordan ville Hedmark da ha sett ut? Å ha et levende Hedmark, krever et bredt tilfang av virkemidler og politisk vilje. Hvis Senterpartiet ikke hadde vært en stemme for sosial og geografisk utjamning også i Hedmark, ja - da ville det på lang sikt også være en stor utfordring for Hamarregionen. Vår politiske tenkning ligger i helheten for Hedmark, at vi må løfte i flokk.

Jeg synes ikke det er bakstreversk å være med og kjempe for de verdiene vi har bygd vår velferd på. Vårt «nei» til massive skatteletter for de få, er et «ja» til et samfunn med små forskjeller. Vårt «nei» til en kraftig liberalisering av arbeidsmiljøloven er et «ja» til et godt arbeidsliv for alle. Vårt «nei» til frislipp i alkoholpolitikken og store taxfreekvoter er et «ja» til anstendig alkoholpolitikk. Vår tydelighet i debattene om nye handelsavtaler er et «ja» til folkevalgt styring. Vårt «nei» til nedbygging av matjord er et «ja» til kommende generasjoner.

HAs leder konkluderer med at Trygve Slagsvold Vedum er en god leder. Det kan vi alle sammen skrive under på. Etter under ett år etter det ekstraordinære landsmøtet, har han samlet troppene på en god måte. I hvert lokallag i Hedmark meisles det nå ut politikk for framtida og snart setter partilederen ned komiteen som skal arbeide med det nye stortingsvalgprogrammet som skal gjelde fra 2017 og årene som kommer. HAs redaktør kan glede seg til det, for da vil flere av framtidas løsninger for vår felles framtid bli presentert.

fylkesleder i Senterpartiet i Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke