15. sep
 
Ikke sentralisér vegkompetansen!

I dag har Statens Vegvesen lokasjoner på Otta, Fagernes, Gjøvik, Kongsvinger, Tynset, Lillehammer og Hamar. Alle disse lokasjoner har oppgaver knyttet til fylkesveg. Når Innlandet fylkeskommune skal etablere sin samferdselsavdeling gjennom opphør av samsvegadministrasjon forventer SV at denne geografisk desentraliserte modellen opprettholdes med distriktsavdelinger. Det er nemlig ikke av distriktspolitiske hensyn Statens Vegvesen har valgt en slik modell. Det er fordi oppgavene knyttet til fylkesveg løses best i geografisk nærhet til veg og trafikanter. Det er derfor av rent praktiske hensyn.

Vårt mål er at Innlandet fylkeskommune skal gi fylkets innbyggere tjenester av høy kvalitet, også på området som handler om fylkesveg. Det er derfor også i SVs interesse å opprettholde distriktsavdelingene med ansatte som har høy veifaglig kompetanse i forvaltning, drift, byggherre, utbygging og vedlikehold. Dette må gjelde alle nåværende lokasjoner. Otta, Fagernes, Gjøvik, Kongsvinger, Tynset, Lillehammer og Hamar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke