Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Ikke sett ut på anbud!

Publisert: 30.mar.2017 13:34
Oppdatert: 30.mar.2017 14:50

Sirkula har hatt ny anbudskonkurranse, og valgt ny leverandør for henting av husholdningsrenovasjon.

Reno Norden har fremstått som en stor konkurrent til Veireno som har stått for renovasjon i Oslo. Ved nyttår tok de over renovasjon for 90.000 innbyggere i Hamar, Ringsaker, Løten og Stange.

Det gikk ikke lang tid før det ble søppelkaos og frustrerte innbyggere, og brudd på arbeidsmiljøloven. Reno Norden har selv gått ut og bekreftet brudd på en rekke punkter, blant annet på arbeidstid, overtid og hviletid. Den første uken Reno Norden opererte på Hedmarken var det over 22 brudd på hviletida i forhold til arbeidstidsbestemmelsene. Timelister viser at en av sjåførene fikk så lite som 5 timers hvile mellom 2 arbeidsdager på henholdsvis 19 og 18,5 time. Hvor forsvarlig er det å sende førere av tunge kjøretøy ut i trafikken med så lite hvile?

Dette er ikke første gang det er avdekket grove brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser i Reno Norden. Allerede i 2010 ble Arbeidstilsynet varslet om Reno Norden på grunn av mistanker om sosial dumping. «Tilsynet avdekket alvorlige brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser om arbeidstid, overtid, arbeidsgivers plikt til løpende og systematisk arbeid for å vurdere og forebygge helse- og sikkerhetsmessige konsekvenser og medvirkning», skrev Arbeidstilsynet i en pressemelding den gang.

Dessverre er nok ikke skandalene i Reno Norden og Veireno noen unntak. Anbudsprosesser og konkurranseutsetting av offentlige tjenester fører ofte til lønnspress, sosial dumping og skattepenger som ender i private lommer.

Fagforbundet Hedmark støtter Norsk Transportarbeiderforening i arbeidet med å sikre ansatte gode lønns- og arbeidsvilkår i Reno Norden.

Seksjonleder samferdsel og teknisk Fagforbundet Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke