Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Ikke si M-ordet

0
Publisert: 24.feb.2016 04:00
Oppdatert: 24.feb.2016 08:09

I den engelsktalende verden finnes et uttrykk; «Don’t say the f-word». Jeg skal ikke si det her. I vårt land og nabolandet har vi et m-ord et adjektiv, som synes å ha fått samme posisjon hos den skravlende klasse. Muslimsk.

Tre eksempler:

Vi har nettopp markert holocaustdagen 27. januar. Det er 71 år siden Auschwitz ble åpnet. På denne dato har HL-senterets leder, Guri Hjeltnes, en fin kronikk i Aftenposten om det historiske, Benjaminprisen og om de mange angrep på jøder de senere år. Hun har ingen problem med å peke på den fascistiske rasismen mot jøder, men hun synes vaksinert mot å nevne at hovedvolden i dag har opphav hos profeten, den er muslimsk. Pussig. Hva skal vi et antisemittisk/-rasistisk senter som tier om dette?

I Sverige skriver den begavede sjefredaktøren i Dagens Nyheter, Peter Wolodarski, en lang søndagskronikk om Förintelsen (svenskenes navn på Holocaust) og tar for seg mange aktuelle hot mot også jøder. Artikkelen er kjemisk fri for trusselen med røtter hos profeten. Gitt Sverige, litt mindre pussig.

Og i en litt annen sammenheng: Aftenpostens Harald Stanghelle svarer Hege Storhaug. Han er dypt kritisk til evangelisk kristne i USA, til bedehus i Norge, kristenkonservative, adjektivet kristen er frekvent. Flott. Muslimsk, nei.

Vi vet hvem som truer når Vebjørn Selbekk og Hege Storhaug må ha politibeskyttelse. Vi vet hvem som dreper på ytringsfrihetsmøter og deretter jøder. Men om deres religiøse opphavsadjektiv; muslimsk, hysj, hysj.

Har disse nevnte norske – det er langt flere – tatt på seg en svensk elitekappe og vil oppdra oss den gemene hop i sitt bilde? Hvor lenge vil man tie og pakke inn, kalle en spade en teskje, og tro at «you can fool all of the people, (ikke bare) some of the time»? Jeg vet ikke. Hva jeg vet er at min tillit er svekket. Jeg er neppe ensom.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke