Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Ikke sure, men spente og forventningsfulle

Publisert: 26.nov.2018 14:40
Oppdatert: 26.nov.2018 14:47

Vårt partis forslag om å innføre «Livsglede for eldre» i sykehjem er mot en stemme avvist av Ringsaker kommunestyre. I avvisningsvedtaket heter det at kommunen ser ikke behov for noe nytt ut over det som er lovpålagt.

Det vises derimot til at et alternativt prosjekt «VilMer» er allerede under utprøving i Ringsaker. Mye tyder på at dette blir billigere for kommunen, men så langt er alt uvisst. Ikke noe er bedre enn at forandring og bedring skjer. Derfor ligger det ingen prestisje i at vårt forslag om «Livsglede for eldre» blir avvist, så lenge noe annet er på gang. Fra oss er det derfor ingen sure miner! Men forventningsnivået er høyt.

Vi regner med at vi alle har samme mål: at det skal bli en bedre livskvalitet for eldre på institusjoner, også utover det lovpålagte. Da har våre politikere valgt vegen de vil gå, og det borger forhåpentlig for en bedring av dagens tilstand. For at det er høyst påkrevet med et løft er sikkert, noe som har ført til vårt engasjement i saken.

Ikke alle kommuner har fulgt Ringsakers tankegang. Vi har nylig sett Hamars entusiasme for «Livsglede for eldre», som de nylig har innført. De har heller ikke hatt samme syn på de økonomiske konsekvensene. De har klart å innbefatte prosjektet med dagens bemanning, mens rådmannen i Ringsaker i sin innstilling til saken peker på behov for nye stillinger.

Et tankekors er ellers at i Trondheim er «Livsglede for eldre» innført i 25 av 27 sykehjem. En annen forskjell er at mens «Livsglede for eldre» krever sertifisering og dermed kontroll over at tiltak virkelig skjer, har aktøren «VilMer» ingen liknende forpliktelser i form av sertifisering. Dette krever derfor et langt mer våkent øye og ikke minst informasjon om hva som faktisk foregår.

Ringsaker Pensjonistparti lover å være aktiv i å kreve åpenhet og informasjon om tiltak for å bedre livskvalitet for eldre i Ringsaker. Hittil har ikke en slik informasjon vært særlig tydelig eller framtredende. Nå vil vi være «vaktbikkje»for at hverdagene skal bli en annen og bedre for beboere som etterlyser dette. Kommunens påbegynte prosjekt skal borge for en framtidig forskjell. Vi regner med at frivillighet satt i system også omfattes i dette.

Det kan også være av interesse å høre mer om kommunens samarbeidspartner «VilMer». De betegner seg sjøl som et «privat initiativ» og lanserte seg for å drive «omfattende og nyskapende arbeid for å engasjere og aktivisere voksne».

Dette ble gjort kjent for halvannet år siden, og det bør nå være tid for å presentere resultater.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke