15. sep
 
Ikke ta fra oss Friskliv Senior!
Jeg ser i HA at det på tale å legge ned tilbudet Hamar kommune har til kommunens eldre. Et tilbud som bidrar til å gi den enkelt en høyre grad av livskvalitet på eldre dager.

Publisert: 17.jun.2016 04:00
Oppdatert: 17.jun.2016 11:01

Jeg har sett det blir hevdet at de eldre er en gruppe som har ressurser, både økonomiske og menneskelige til å greie seg selv meget godt uten støtte fra det offentlige.

Ja, og heldigvis for det, men det er en liten del av eldregruppen, det finnes mange, svært mange, eldre som må ha hjelp til å komme seg ut. Det er mange som livet har forandret seg for på eldre dager. De har mistet den som har fulgt de gjennom et helt liv, venner og familie blir borte og en mister livsgleden.

Disse trenger tilbud som Friskliv Senior hittil har kunne gitt dem.

«Å leve godt som senior», heter et av kursene Friskliv Senior har gitt de eldre noen nå noen år. Dette er kurs som gir den enkelte en bedre livskvalitet. Det startet i september, og det har i alt vært 17 kurssamlinger. Forskjellige emner hver gang, som er nyttige for å få et rikte liv i voksen alder.

Friskliv Senior har virkelig lagt seg i selen for å skaffe foredragsholdere med tyngde i de ulike fagfelt. Det er leger, psykologer, sykepleiere, ergoterapeut, fysioterapeut for å nevne noen. Og de som kommer utenfra foredrar uten noen godtgjørelse har jeg forstått. Dette gjør at det er ingen deltagerbetaling, det eneste som koster er til en kopp kaffe om du vil ha en hyggelig stund ved dagens slutt. Og det er det godt å få med seg, den sosiale biten er også viktig i slik sammenheng.

«Lyst på livet» er et annet kurs som Friskliv Senior har. Dette er et kurs med et annet opplegg, Kursstedene har vært på ulike plasser, Rådhuset i Hamar, NAV Elverum ved Hjelpemiddelsentralen, Biblioteket med opplesning av forfattere, Kulturhuset og hos Knutstad og Holen med omvisning og en matopplevelse på fiskematkjøkkenet. En omvisning på Ankerskogen med alle de tilbud som finnes der har også vært nyttig for den enkelte. Fysisk aktiviteter er viktig i den aldersgruppen vi tilhører.

I tillegg arrangeres kurs i spesielle tema, som psykologi, avslapning osv. Alle kurs som Friskliv Senior arrangerer er med å gi deltakerne en forskjell.

Dere som styrer og bestemmer, gjør hva dere kan så dere ikke senker livskvaliteten for oss som har brukt et helt liv på å bygge opp dette landet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke