17. sep
 
Ikke tåkeprat fra Helse Sør-Øst RHF

Publisert: 20.feb.2019 12:59
Oppdatert: 20.feb.2019 13:15

Styret i Helse Sør-Øst RHF har nylig gitt administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF i oppdrag å utarbeide et mandat for det videre arbeidet med virksomhetsinnhold og tilhørende lokalisering for Sykehuset Innlandet.

Arbeidet vil også inneholde vurderinger av økonomisk bærekraft, gjenbruk av bygg og mulighet for trinnvis utbygging. Resultatet av dette arbeidet skal presenteres for styret, senest første halvår i 2020. Sist uke spurte HA om Helse Sør-Øst RHF vil ta hensyn til innspill fra forskere som fraråder plassering ved Mjøsbrua, og om vi blir påvirket av det forskerne mener.

Helse Sør-Øst RHF svarte at dette er en viktig sak der mange interessenter vil komme med sine synspunkter og at det er viktig for oss å både lytte til og ha dialog med ulike interessenter.

Vi sa også at det, der saken står nå, er for tidlig å være konkret på hva de ulike innspillene og synspunktene vil få å si for endelig løsning. Dette fikk vi forståelse for av HA.

Likevel skriver HA på lederplass 19. februar at dette er «tåkeprat» og påstår at vi nekter å svare på spørsmål. Det er ikke tilfelle.

Vi registrerer stor interesse for hvordan fremtidens sykehusstruktur i Innlandet skal bli, og vi synes engasjementet er positivt. Det skal det ikke være tvil om. At vi ikke kommer med antakelser om hva de ulike innspillene vil få å si for den framtidige sykehusstrukturen i Innlandet, tror vi de fleste forstår.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke