17. sep
FOTO: Christian E. Bergheim
 
Ikke til å tro: To tog i timen

Publisert: 26.jul.2019 11:46
Oppdatert: 26.jul.2019 12:16

«Et vanlig regnestykke vil fortelle oss, at ved å doble avgangene til to i timen, vil dette ene jernbanesporet kunne betjene samfunnet i ytterligere 50, ja kanskje 100 år».

Dette skrev undertegnede i en artikkel i HA 20. mai. Så sier jernbanedirektør Kirsti Slotsvik i et intervju i HA 2 .juli: «Vi ser at vi kan få til to tog i timen uten å bygge om mye av Hamar».

«Vi ser» - kan det være mulig at hun har snappet opp min konklusjon i HA – og fattet betydningen? Vi kan klare oss i 50 år til, og spare byen og befolkningen for store og langvarige utbygginger av sentrum. Og spare milliarder, som sårt trenges til andre saker?

Virkeligheten er nok at Bane Nor har arbeidet med planen om to avganger i timen og stoppe dobbeltsporet ved Akersvika i lengre tid, men slapp nyheten først nå. Det er nesten rart å se at denne løsningen ikke kom på banen, før de ansvarlige måtte innse at de ikke hadde penger til alle «de gode» planene (Inter-City). Anskaffe to lokomotiver og 10-12 vogner når behovet melder seg blir en minimal investering i forhold. Og vi kan få beholde Hamar sentrum slik det er.

Ingen har da klaget på dette? Og stasjonen vil få ligge der ved enden av Gågata, der den har ligget i 100 år.

Og tenk, to tog i timen!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke